От дълго време маратонките не са просто обувки, запазени за фитнес маниаци, а удобно допълнение към всеки стил, с което да го направите малко по-„игрив“ и модерен. Носят се с костюми, рокли, дънки - каквото пожелаете, но освен в комбинация с останалата част от стайлинга, е важно да изберете модел, който подхожда на вашата фигура.

Стилистката Сузи Хаслер представи най-добрите маратонки, подходящи за структурата на тялото на всеки, обяснявайки, че подходящите обувки могат да помогнат да се създаде илюзията за желана, балансирана форма на тялото.

Тесни и леки модели

Този тип маратонки са най-подходящи за жени, чиято фигура изглежда „правоъгълна“, например като тази на Кейт Мидълтън, Ферен Котън, Дженифър Анистън.

Тук се включват жени с т.нар атлетичен бодибилдинг, без изпъкнали извивки.

Също така, Сузи казва, че те ще стоят добре на жени с т.нар ягодово тяло, което се характеризира с широки гърди и широки рамене, които са по-големи в сравнение с тясната талия и ханша. Най-големият коз са краката им, които допълнително ще бъдат подчертани с такива обувки, а като примери са посочени Синди Крауфорд и Салма Хайек.

Като цяло тесните модели маратонки изглеждат по-добре на по-тесни глезени, обяснява стилистът.

Тези маратонки изглеждат по-женствени, така че е по-лесно да ги носите в по-елегантен стил. За да изглеждат краката по-стройни, хората трябва да избират маратонки с по-тънки подметки.

Обемни кецове

Независимо дали са обемисти или само с обемиста подметка, Сузи казва, че този тип обувки са най-подходящи за дамите с телосложение тип пясъчен часовник, ябълка и круша.

Това означава, че обемните кецове създават добър баланс с подчертаните извивки, т.е. ханш и седалище.

В обемни обувки краката ще изглеждат по-тънки и цялата фигура ще бъде по-равномерна, а Сузи цитира примера на Дженифър Лопес и Бионсе.

Също така, такива маратонки отвличат вниманието от корема, подчертава стилистът.