Вълшебните свойства на пудрата покриват всички несъвършенства на лицето и извеждат красотата nа преден план. Но понякога се случва пудрата на кожата да не изглежда привлекателна, а да изглежда по-набръчкана и напукана. Какъв е проблема?

Ключът към постигането на безупречен вид на пудрата върху лицето е в добрата основа. Ако лицето не е правилно подготвено за нанасяне на пудра, няма да изглежда добре. Мъртвите кожни клетки, които не са били отстранени чрез пилинг и дехидратираната кожа, абсорбират праха като гъба, а кожата изглежда като суха земя, която чака дъжд. 

Цялостно почистване на лицето

Ежедневното почистване е от решаващо значение за красивата и добре поддържана кожа, без следи от мъртва кожа. Експертите препоръчват да почиствате лицето си два пъти на ден, освен ако нямате проблемна кожа, склонна към акне. Почистването се препоръчва с леки средства всеки ден, докато веднъж седмично е желателно да се прави пилинг на лицето.

Хидратация на лицето

За да избегнете сухота на лицето си след нанасяне на пудрата, уверете се, че е правилно хидратирана. Обърнете специално внимание на района около очите, устните и челото, които са най-видими, когато става въпрос за сухота. Овлажнителите и тониците трябва да са вашето тайно оръжие за грижа за лицето, особено в по-студените дни.

Използвайте масло за лице

За по-нататъшна борба с проблема със сухата кожа използвайте масло за лице. Няколко капки ще са достатъчни, за да бъде кожата ви достатъчно еластична, подхранена и готова за нанасяне на пудра.

Нанесете пудрата добре

Когато нанасяте пудра, не забравяйте да я нанасяте на всеки сантиметър от лицето с леко влажна гъба за грим. Не нанасяйте повече слоеве, които несъмнено ще напукат кожата ви рано или късно.

Отстранете излишния прах

Ако мислите, че лицето ви има твърде много пудра, няма нужда да се притеснявате. Просто използвайте гъба за грим и отстранете излишното с нежни движения. Всичко, от което човек не се нуждае, не трябва да бъде там, особено излишният прах.

Не нанасяйте твърде много пудра върху частите на лицето, където имате бръчки

Противно на мнението на представителките на нежния пол, че е необходимо всички бръчки и линии на лицето да се покрият с пудра, експертите съветват, че по-малкото всъщност е по-добре. Всички области на лицето, където има линии, трябва да бъдат обработени с малко пудра.