Веждите са като декорация на лицето, но не всеки има късмета да се роди с дебели и буйни вежди. Сега професионалистите предлагат набор от процедури за удебеляване на веждите, но ако искате да избягвате салоните през това време, има домашни лекове и трикове, които ще ви помогнат да укрепите косъма на веждите си и да ги направите по-плътни.

Тези лесни процедури не отнемат повече от 10 минути на ден, а дават наистина добри резултати, които със сигурност ще забележите. 

Вижте как да имате по-плътни и блестящи вежди с няколко домашни процедури:

Масла за стимулиране растежа на косъма

Рициновото масло подхранва космените фоликули и стимулира растежа, а зехтинът има подобен ефект. Кокосовото масло, от друга страна, е богато на витамин Е и мастни киселини - съставки, които сгъстяват веждите.

Изберете едно от тези масла или можете да направите комбинация от две или три и да нанасяте върху веждите сутрин и вечер. Маслото само ще абсорбира и няма нужда да го отстранявате с вода.

domashni-tretmani-za-gusti-i-sjajni-vegji-nekolku-soveti-za-nivno-odrzhuvanje-02.jpg

Вазелин

Можете също така да сложите малко вазелин на веждите си - така те ще изглеждат блестящи и по-плътни. В същото време, ако кожата ви е суха в тази област на лицето, вазелинът ще реши и този проблем.

domashni-tretmani-za-gusti-i-sjajni-vegji-nekolku-soveti-za-nivno-odrzhuvanje-03.jpg

Алое вера и лимон

Лимонът и алое верата са страхотни съставки по отношение на красотата и в комбинация те могат да направят чудеса. Лимоновият сок е богат на витамини и антиоксиданти, които са ключови за укрепването на косъма на веждите. Използвайте го редовно, но все пак не прекалявайте с него.

Алое вера също удебелява веждите и можете да прилагате гела няколко пъти на ден.

domashni-tretmani-za-gusti-i-sjajni-vegji-nekolku-soveti-za-nivno-odrzhuvanje-04.jpg

Яйчен жълтък

Космите на веждите имат протеин, известен като кератин. Този протеин се съдържа и в яйчния жълтък, така че при това лечение космите на веждите ще бъдат по-силни и плътни.

Просто разбийте жълтъка, нанесете го върху веждите, оставете го да действа 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

domashni-tretmani-za-gusti-i-sjajni-vegji-nekolku-soveti-za-nivno-odrzhuvanje-05.jpg

 

Няколко съвета за добре оформени и добре поддържани вежди

1. Формата на веждите оказва огромно влияние, така че ако не сте сигурни коя форма е най-подходяща за вас, консултирайте се с професионалист. Ако искате да промените формата, най-добре е да отидете в салон и след това можете сами да поддържате веждите си.

2. Епилацията с восък и пинсети са най-лесният начин за премахване на излишните косми. Ако това е по-голяма площ, най-добре е да използвате восък, но ако правите това сами, трябва да бъдете изключително внимателни. С пинсети, от друга страна, можете да прекроите веждите си и да премахнете фините косми. Внимавайте за всеки косъм, който премахвате.

3. Съвсем нормално е да имате празнини по веждите, но винаги можете да ги запълните с грим. В този случай е важно да следвате формата на веждите си, да не ги подчертавате твърде много и само да запълвате местата, където има по-малко косми. За целта можете да използвате продукти за тази цел, но е достатъчно да нанесете малко сенки от същия цвят като веждите.