Биохимик от Вирджиния - Камил Шрайър, спечели „Мис Америка 2020“, след като направи научен експеримент на живо, който пребори стереотипите на конкурса, пише Би Би Си, цитиран от 24 часа. 

Тя победи останалите 50 участнички. В последния етап на състезанието 24-годишнaта Камил бе облечена в лабораторни дрехи и впечатли съдиите с научен експеримент, който показа на сцената.

Младата жена има две академични научни степени, а в момента е докторант по фармация. За нея „Мис Америка е някой, който трябва да образова“.

От 2018 г. конкурсът се опитва да промени своя имидж, като изостави сегмента с банските костюми и критериите, базирани на външния вид.

Вместо това кандидатките за титлата показват своите таланти и биват разпитвани за своята страст, мнение и разбиране за ролята на Мис Америка.

За първа подгласничка на Мис Америка беше обявена Виктория Хил от Джорджия.

Петдесет и една участнички, представящи 50-те щата и Окръг Колумбия, вече наричани кандидатки, се съревноваваха за стипендия от 50 000 долара и "работата" на Мис Америка - едногодишна платена позиция, която могат да използват като обществена платформа за социално значими инициативи.