Всеки, който има тънка и слаба коса, се страхува да се подстриже. Подстригването обаче винаги прави косата по-пълна и плътна. Най-важното е, че подстригването предотвратява накъсването на косата при разресване, явление, което е резултат от сухи краища. Подстригвайте я редовно!

Когато сушите със сешоар, оставете косата да се охлади напълно, преди да извадите четката. Все още топлата коса губи по-лесно формата си, така че с тази техника ще имате по-трайна прическа.

Ако използвате спрей с морска вода за вълнообразни къдрици, добавете няколко капки масло за коса. Благодарение на това косата няма да промени структурата си и ще стане матова. Напръскайте спрея първо върху дланите, след което го нанесете върху косата.

Може да не е най-привлекателното нещо в света, но носенето на шапка от по-тънък материал (мрежа), която се връзва под брадичката ви, докато спите, е най-добрият начин да запазите косата си.

Цветът се запазва по-дълго на здрава коса. За да постигнете това състояние, използвайте маска с дълбок ефект поне веднъж седмично.

Когато искате да увеличите обема, първо изсушете косата в корена и я повдигнете с пръсти. Ако започнете да сушите от върховете или средата, ще издърпате косата с мокър корен и ще предизвикате обратен ефект (по-малък обем).

Друг начин за възстановяване на обема: преди лягане втрийте сух шампоан в косата си (от корените до краищата), след това го съберете в кок и така поспете.

Докато се къпете, разделете къдравата коса на четири части, навийте ги на спирала (или плитка) и нанесете малко шампоан на всяка. Тази процедура ще избегне заплитане при къпане.

Ако целта ви е да освежите вида на къдриците си, използвайте студен сешоар. Насочете студения въздух от едната страна към другата и го прокарайте през къдриците с пръсти.

За перфектна опашка наклонете главата си назад под ъгъл от 45 градуса и срешете косата си с четка. Колкото по-дебела е четката, толкова по-гладка е косата и по-спретната и по-елегантна ще бъде конската опашка.

Ако се връщате към естествената текстура на косата си, след дълго изправяне с преса, най-важното е косата да е дълбоко хидратирана. Използвайте немиещ се балсам ...

Когато искате да избегнете измиването на косата си, съберете я в нисък кок и втрийте малко вакса в горните слоеве. Благодарение на това косата ще изглежда спретнато и не мазна.

За да създадете перфектните къдрици, най-добре изсушете косата си полумокра или суха, по посока на желаната прическа.

Ако често използвате сух шампоан, възможно е продуктът да се натрупва в кожата на скалпа, което ще повлияе на качеството и външния вид на косата. Ето защо е добре от време на време да правите пилинг на скалпа.

Когато искате да постигнете ефекта на по-фините къдрици, изсушете със сешоар с по-широка кръгла четка или фигаро, но фиксирайте къдриците с фиби за 10-30 минути.

Пръскането на косата с малко вода от бутилка ще активира отново ефекта на стилизиращия продукт, който сте използвали предишния ден, така че не е нужно да нанасяте повече слоеве, които допринасят за по-тежката коса.

Стимулирайте растежа на косата с препарати и шампоани, които са доказано ефективни за тази цел.