Британският стилистка определи дрехите, които визуално остаряват жените. Тя обсъди тази тема в интервю за The Sun.

Лондончанката Габриел Тайър изброи често срещаните грешки, които клиентите допускат при избора на тоалети, поради които изглеждат по-възрастни от годините си. За да избегне този проблем, тя препоръча да се откажете от черният цвят и да се съсредоточите върху многоцветни аксесоари или ярко червило.

Друга модна грешка според събеседничката на изданието е, че жените често носят дрехи с погрешен размер, защото се чувстват несигурни заради изменената с годините фигура. „Клиентите често купуват неща, които са твърде големи с надеждата да изглеждат по-тънки – това е погрешно, не забравяйте да потърсите вашия размер и стил“, каза тя.

Освен това стилистката посъветва зрелите читателки да спрат да купуват масивни ботуши и мокасини, въпреки нарастващата им популярност през 2022 г. Тир увери, че такива обувки са твърде мъжествени и не подхождат на повечето жени. Подобно мнение изрази тя и за миниполите - могат да ги носят само притежателките на по-тънки и по-стройни крака, категорична е експертката.

В заключение тя напомни, че докато пазарувате е по-добре да купувате малко количество неща, като се фокусирате върху тяхното качество. „Ако платът е евтин, ще изглеждате евтино, независимо колко пари сте платили“, увери лондончанката.

През август 2021 г. журналистка от портала Who What Wear разкри начин да изглеждате „скъпо“, без да харчите много. Максин Егенбергер подчерта, че трикотажните панталон и костюми от изкуствена и естествена вълна са идеални за тази цел. Според нея подобни изображения изглеждат подходящи както по време на публични излети, така и като домашно облекло.