Вчера се проведе 63-то издание на музикалните награди "Грами", при специални условия, поради пандемията от коронавирус. Хибридният спектакъл се излъчва в мрежата на CBS и се състоя от предварително записани изпълнения и разговори на живо, но без публика и хиляди представители на музикалната индустрия.

И тъй като имаше „истински“ червен килим, за миг си помислихме, че сме в старите дни.

От „парада на кича“ до „най-модерните награди Грами“ - приблизително така звучат коментарите след обобщаване на впечатленията, що се отнася до модата. 

Това събитие винаги е било комбинация от блясък и еклектика, класицизъм и „лудост“ (в модния смисъл), спокойствие и артистично творчество, така че всички тези епитети могат да бъдат използвани за описание на тазгодишния червен килим.

Ето тоалетите, които привлякоха внимание, и за които днес всички говорят:

Дуа Липа

Дуа Липа триумфира на червения килим и на сцената, появявайки се в творения от марката Versace. С дълга права черна коса и прозрачна рокля в мрежа в нежен розов нюанс, певицата напомни на младата версия на Шер. На сцената тя също се появи с пищен тоалет, също в розово, покрит с множство кристали, под която носеше топ и каски и с право се озова в списъка на най-добре облечените на събитието.

Меган Сталлион се появи в оранжева рокля, което определено привлича вниманието - първо с цвета, а след това и с огромната панделка отзад. Кройката е класическа и права, с оголени рамене, а зад творението се подписва модното дуо Dolce и Gabbana.

Меган Сталлион

Изборът на Тейлър Суифт беше ултра-флорална рокля от последната колекция на „Оскар де ла Рента“. Мини роклята с дълъг ръкав е съчетана с минималистични сандали, но поради подчертаните цветя певицата се озова някъде сред най-добре и най-зле облечените.

Тейлър Суифт

Ноа Сайръс, пък появи в бяла рокля от колекцията за висша мода на Schiaparelli. Бляскавото творение няма шанс да не бъде забелязано, защото изглежда като огромно бяло цвете и именно това донесе добри точки на Сайръс.

Ноа Сайръс

Тоалет от "Schiaparelli" беше и изборът на Бионсе. Но доста по-спортен от този на Ной. Певицата стъпи на червения килим с набрана ултра мини кожена рокля, която комбинира с поразителни обеци от същата марка - поредният моден хит за Бионсе.

Бионсе

Сред впечатлилите с визията си беше и Синтия Ериво, която за пореден път потвърди, че е една от най-смелите и най-добре облечени жени в музикалната индустрия. В творение на Louis Vuitton, направено специално за нея, в сребърни и златни нюанси, тя показа отношение, доминиране и блясък.

Синтия Ериво

В финал оставихме най-смелия от всички - Хари Стайлс. Той се появи на червения килим в творение на Gucci, панталон и карирано жълто палто, което допълни с розов шал от пера. Неговата еклектика е такава, че или ви харесва, или не. Модните експерти обаче приветстват неговия стил, който е истинско модно освежаване.

Хари Стайлс

В този контекст, мнозина го смятат за моден наследник на Принц, Лени Кравиц и дори Дейвид Бауи - тримата са свързани по всякакъв начин с творчески израз.

На сцената той носеше кожен костюм на голо, съчетан със зелен шал от пера и буквално остави собствения си разпознаваем белег.