Всичко около нас се променя, дори фитнес тенденциите. Упражненията у дома несъмнено станаха популярни, но кои са другите тенденции във фитнеса за 2021 г.?

Пешеходен туризъм

Тъй като повечето хора се фокусират върху упражненията у дома и чрез мобилни приложения и всички упражнения се провеждат на закрито, ходенето се превърна в тенденция номер едно. Тази кардио тренировка с интензивност на светлината ви позволява да останете на открито. Това означава, че ви доставя кислород и слънчева светлина, които ще стимулират производството на витамин D. Освен това разходката от около 10 километра на ден ще ви поддържа във форма и ще започнете да отслабвате.

Микротренинг

Кратките тренировки с изключително висока интензивност, фокусирани само върху определена мускулна група е това, което в момента е водещата тенденция в света на фитнеса. По този начин хората спестяват време, поддържат мотивация и си поставят предизвикателства.

Това, на което трябва да обърнете специално внимание, когато правите упражнения за микротренинг с висока интензивност, е, че трябва да активирате всички мускулни групи през седмицата. Ако посветите понеделник на горната част на тялото, сряда трябва да бъде запазена за торса, а петък за долната част на тялото. Също така е много важно да не забравяте да загрявате, от време на време да правите упражнения за разтягане и да включите кардио тренировки в графика си.

Колоездене

В края на миналата година колоезденето получи нова форма - "Everesting". Тази тенденция означава, че трябва да намерите хълм или поне наклон около вас и да повтаряте изкачването всеки ден, докато достигнете 8 848 метра - точно толкова, колкото е най-високият връх на планетата, връх Еверест.

Онлайн упражнения/упражнения у дома

Миналата година пандемията ни принуди да излезем от фитнеса и да започнем да тренираме у дома. По този начин ние открихме ползите от онлайн упражненията, които се вписват идеално в живота и отговорностите на повечето хора.

Независимо дали избирате платени интернет програми, канали в YouTube, мобилни приложения или създавате своя собствена програма за обучение, упражненията у дома остават в тенденция през 2021 година.