94-ите награди Оскар, както винаги представиха най-бляскавата страна на звездите. И тазгодишният списък с номинирани и водещи показва безпрецедентно ниво на мода, всички на един и същи червен килим, за щастие вече не виртуално.

Водещите Реджина Хол, Уанда Сайкс и Ейми Шумър излязоха на червения килим на Оскарите, заедно с номинираната двойка Хавиер Бардем и Пенелопе Крус, които се състезават в съответните си категории за най-добър актьор и най-добра актриса и изглеждаха зашеметяващо.

„Силата на кучето“ и „CODA“  се надпреварваха за най-добър филм, като съответните им стриймъри Netflix и AppleTV+ изглежда са готови да излязат на първо място по всякакъв начин.

С най-много награди „Оскар“ се отличи фантастичният филм на Дени Вилньов „Дюн“ – цели 6 статуетки, сред които и награда за оригинална музика. Саундтракът на филма е дело на Ханс Цимер.

Джесика Частейн грабна "Оскар" за най-добра актриса. Уил Смит спечели "Оскар" за най-добър актьор за "Методът Уилямс". Били Айлиш и брат ѝ Финиъс спечелиха "Оскар" за най-добра песен от филм. Трой Коцур стана първият нечуващ актьор, удостоен с "Оскар"."Енканто" спечели "Оскар" за най-добра анимация. 

Звездите на Холивуд показаха блясък, цвят, интересни идеи и ексцентрични стайлинги, но всеки един от тях прикова погледите на обективите.