Балните рокли са очевидна идея за сватби, но според данните на социалната платформа Pinterest, роклите-сако могат да узурпират традиционния стил. В списъка на 100-те най-нови търсения за 2019 г. терминът „рокля сако“ проникна в светлината на прожекторите с 99% увеличение на търсенията през тази година.

Уебсайтът за споделяне на снимки кредитира увеличаването на непрекъснато нарастващото търсене на по-неутрални за двата пола опции. В кръга на най-големите тенденции в Pinterest на 2019 г. думите „двуполово сватбено облекло“ също бяха на високо стъпало с 51% скок от предходната година.

Вдъхновените от роклите-сако са не само булки, но и абитуриенти, които търсят алтернатива на традиционните бални рокли. Знаменитости като Риана, Роузи Хънтингтън-Уайтли и София Ричи включиха секси стайлинга в ежедневието си. Някои от артикулите са супер къси, докато други са дълги и бляскави с прорези на бедрото.

И не всяка булка носи бяло. Погледнете само Сара Джесика Паркър, която носеше черна рокля в деня на сватбата си. Ако мислите да преминете към бляскавата тъмна страна, следвайте ръководството на Меган Маркъл, чиято изискана черна рокля-сако е хит.