Всички ние сме свидетели на случващото се, безогледна ситуация, в която би трябвало хората да се сплотят и да положат усилия да помогнат - кой с каквото може - за бързо и по-безболезнено излизане от кризата.

Вчера ви разказахме за Мария Чонкова от пловдивското село Белозем, която НЕ иска да печели, а иска да помага, тъй като за нея оцеляването на човечеството не е бизнес. 

Нейният добър пример последваха много други хора, решили да помогнат в борбата срещу разпространението на COVID-19. Днес бяха установени 11 нови положителни проби, с които общият брой на заразените в България става 105.

Виждайки как търговците се опитват всячески да се възползват от създалата се паника и всеки ден излизат стотици реклами за маски по 15-25 лв., дезинфектант за 15 лв., Витамин Д за 50лв. и т.н., пловдивски цех реши да даде своя принос в ситуацията и започва да произвежда около 1500 маски за многократна употреба, които ще бъдат БЕЗПЛАТНИ.

"Целият ни персонал в цеха е зает с инициативата и от понеделник ще бъдат в склада за изпращане. Напомняме да мислите за своите близки и приятели, всички ние носим отговорност за тях. Инициативата важи и за живущите в чужбина, за които границите ни не са затворени." - казват за Trafficnews хора от Laleto, поели инициативата. 

Всеки един клиент на Laleto ще получава безплатно с всяка поръчка, а всеки, който има нужда може да пише лично съобщение в страницата им, за да изпратят до адрес на живущите в Пловдив близо до адресите ул. Патриарх Евтимий 17 - лазер център Армада
и срещи Здравната каса на ул. Хр. Чернопеев 15/офис Лалето. 

Те ще могат да вземат своите маски, като спазват изискванията да носят ръкавици и маски при посещението.