Когато пандемията започна да ескалира по целия свят в началото на 2020 г., сватбите бяха едни от първите мащабни събития, които бяха отменени. Естествено, безопасността беше на първо място...и така започна ерата на микросватбите, при които се събираме само с най-близките и най-скъпите си хора, в местни паркове и градини.

Следователно, креативният директор на Шанел Виржини Виар избра да организира най-изисканата микросватба в света за шоуто  Haute Couture за пролетта и лятото на 2021 година.

На модното шоу бяха поканени посланици на Шанел като Пенелопе Крус, Марион Котияр, Шарлот Казираги, Ванеса Паради и дъщеря й Лили-Роуз Деп, Йоана Прейс, Изя Хигелин и Алма Йодоровски. Всички те са бяха тествани за COVID-19 преди да присъстват на социално дистанцираното шоу.

"Знаех, че не можем да организираме голямо шоу, че ще трябва да измислим нещо друго, затова ми хрумна идеята за малък кортеж, който да слезе по стълбището на Гран пале и да мине под арки от цветя. Като на семейно тържество, като на сватба. Обичам големите семейни събирания, когато се събират всички поколения. Толкова топлота. Това е духът на "Chanel" днес. Защото "Chanel" също е като едно семейство" - поясни Виар в бележките към спектакъла.

Тоалетите от колекцията излъчваха дух на каприз, свобода и приятни вечерни градински партита. Флорални мотиви красяха творенията на дизайнерката Виржини Виар - бродирани върху дантелени топове или върху рокли. Тя избра волани на полите, болерата и ризите, съчета елеци с панталони в традиционните за марката костюми от туид. Моделите носеха корони от цветя.

Колекцията, издържана основно в черно и в пастелни тонове, показа множество модели от органза и тюл, както и бляскави вечерни тоалети.

 

Спектакъла бе закрит традиционно от булката на бранда, която пристигна на бял кон. Роклята бе в стил 20-те години на миналия век, от сатен, избротирана с пеперуди от кристали и перли.