Буквално преди няколко часа отмина 90-тата церемония по връчването на най-престижните награди в света на киното „Оскар”. Червеният килим традиционно винаги се възприема като основното модно шоу, а тоалетите на звездите са обсъждани не по-малко от самите награди. В пълна противоположност с наградите "Златен глобус", където гостите се облякоха в черно в знак на солидарност с движенията Time's Up и #MeToo, за оскарите нямаше специален дрескод и килимът беше осеян и грееше в различни цветове.

Разбира се, без капка съмнение и какво винаги безупречни се появиха Сандра Бълок и Никол Кидман, но много други звезди също станаха пример за наистина добър вкус.

Ето кои бяха и най-елегантните и бляскави тоалети на звездите, които минаха по червения килим:

Марго Роби в Шанел

Всички погледи определено бяха фокусирани върху Марго Роби. Актрисата е в зенита на славата си и се счита не само за секс символ на Холивуд, но и актриса, която смело крачи напред и се нарежда до най-добрите. На наградите тя бе номинира за ролята си във филма „Тоня срещу всички”. Ослепителната блондинка избра да се облече в ослепителна снежнобяла рокля, а модните критици определиха облеклото й като най-доброто за вечерта. На афтърпартито пък, тя заложи на полупрозрачна, блестяща рокля.

Дженифър Гарнър във Версаче

Дженифър Гарнър традиционно избра Версаче – и не е сбъркала. През 2016 година тя е включена в списъка на най-добре облечените звезди на червения килим на „Оскар” – тогава актрисата се появи с черна рокля, отново на модния гигант Версаче. Бившата съпруга на Бен Афлек тази година заложи на класиката – шифон, драперия и женственост. С рокля в турско синьо, Гарниер неописуема отгатна цветовата гама, подходяща за нейния стил.

Дженифър Лорънс в Диор

Носителка на Оскар, 27-годишната Дженифър Лорънс, която е считана за една от най-големите надежди на Холивуд, и която наскоро съобщи, че планира да се оттегли, точно по време на пика на популярността си, също се превърна в център на вниманието на червения килим.  Изборът на тоалети й не е изненада, тъй като този сезон Лорънс си сътрудничи с Диор. Този път тя избра блясъка и лукса – златна дълга рокля и къдрици, които красиво се спускаха на русата й коса. Оказа се доста ефектна!

Алисън Уилямс в Армани

Алисън Уилмс бе една от първите, които се появи на червения килим и получи огромна доза възхищение. С рокля на Армани, тя определено ограви списъка на най-красивите тоалети на червения килим.

Джейн Фонда в Балмейн

Свръхестествената Джейн Фонда по нищо не отсъпи на по-младите звезди. За представянето си на червения килим тя заложи на бяла прилепнала рокля на Балмейн, с която подчерта безупречната си форма за нейните 70 години.

Лаура Дърн в Келвин Клайн

Друга перфектно бяла рокля (между другото, бялото се превръща в основен цвят на Оскарите), Лора Дърн избра бяла рокля Calvin Klein - и влезе с лекота в списъка на най-добре облечените звезди на Оскарите 2018. 

Никол Кидман избра синя рокля на Армани, в подобен цвят с този на Дженифър Гарнър.

Мерил Стрийп се появи в червена рокля на Кристиан Диор.

Асо Гонзалес пък предпочете ярко жълта рокля от пролетната колекция на дизайнера Ралф Лорън.

Дебютантката за „Оскар” Грета Гервиг дойде облечена в оранжева рокля на Rodarte, а Виола Дейвис предпочете ярко розов тоалет на Майкъл Корс.

Актрисата Ашли Джъд беше в рокля на Badgley Mischka, а Хелън Мирън предпочете ливанския дизайнер Reem Acra.

Мира Сорвино в Ромона Кевеза

50-годишната актриса се появи на червения килим на наградите "Оскар" в луксозна пищна рокля с изискана бродерия на американската марка Romona Keveza.  

Джина Родригес в Zuhair Murad

Американската актриса, която обяви името на победителя в една от номинациите избра за червения килим рокля на френската марка Zuhair Murad. Тоалетът й бе с дълбоко деколте и украсен с кристали. Косата на актрисата беше положена в ниска опашка, а в грима основният акцент бе върху устните.

Зоуи Дойч в Ели Сааб

Зоуи предпочете тоалет на ливанския моден дизайнер. Тя се спря на многослойна рокля, бродирана с мъниста, украсена с дантела и кристали. За косата си заложи на едри къдрици, а фокусът в грима бе върху устните, подчертани с тъмно розово червило.

Гал Гадот

Израелската актриса този път заложи на стила на 20-те. За официалната част тя избра сребърна рокля „Генчиши”, а за партито след това – червена рокля с блестящи нишки на Джорджо Армани.

Салма Хайек

И за червения килим и за афтър партито Салма Хайек избра тоалети на Гучи. На церемоята тя се появи в люлякова рокля обсипана с пайети и големи драперии, а на партито предпочете облекло в пурпурен цвят, състоящо се от дълга пола и кроп топ.

Ема Стоун

Победителка на миналите награди в категория „Най-добра актриса” избра за тазгодишните награди да се облече в Louis Vuitton. На червения килим Ема излезе с яке в бордо с пурпурен пояс и черен панталон, а по-късно се премени с жълта мини рокля.

Зендая

В официалната част на церемонията Зендая блестеше в кафява рокля Giambattista Valli Haute Couture. За афтър партито актрисата заложи на рокля от колекцията на Майкъл Корс със силует на "русалка".