От 2018 година насам тя е един от българските кореспонденти в нощта на връчването на наградите "Оскар". На тазгодишната церемония актрисата Мариета Мелроуз разходи прекрасна ефирна рокля на българската дизайнерка Невена Николова. 

"92-ите Оскари със сигурност ще останат в историята като много специална година! Радвам се, че имах възможност да стана свидетел на всичко това с Хасан Баш. Благодаря на единствената Невена Николова, която ме облече във винтидж рокля в годината на Грета Тунберг!" - написа Мариета Мелроуз във Фейсбук профила си, като публикува поредица снимки от бляскавото събитие. За макиажа си, тя се довери на Ашли Солано. 

Невена Николова е български моделиер на висша мода. Печели успехи на яхтеното изложение в Монако. Открива модна къща „Невена“ в центъра на София. Лице на модната къща е Мария Илиева. Става известна най-вече като дизайнер на абитуриентски и сватбени рокли.

Талантливата Невена Николова е обличала няколко световноизвестни личности, сред които Никол Шерцингер и Лиз Хърли. 

Мариета Мелроуз се ражда в Бургас с фамилията Илиева. Намира призванието си в актьорството и завършва "Royal Central School of Speech and Drama" в Лондон като става първата българка, дипломирала се в нея. По-късно в студентските си години, тя променя фамилията си на шотландската Мелроуз.

Мариета покорява множество театрални сцени като играе главни роли на фестивала в Единбург. Участва също в постановки на утвърдени театри като "Complicite" и "Blind Summit", а скоро пътят я отвежда в Холивуд. Най-мащабният проект, в който е оставила следа, е романтичната драма "Gloria" (САЩ - Чили, 2018), където споделя сцена с носителката на "Оскар" Джулиан Мур.