Колкото и да обичаме модата, с всичките й нови и особени тенденции, трудно е да сме в крак с непрекъснато променящите се стилове и цветови комбинации. Все пак е добре да видите какво е най-актуалното в света на модата в момента, за да запазите гардероба си свеж и шик. Прочетете всички модни съвети - това ще ви накара да изглеждате така, сякаш току-що сте слезли от подиума. Понякога дори не е нужно да купувате нищо - просто трябва да подредите съответните неща и да се отървете от нещата, които вече не работят за вас.

Ето 8 лесни съвета от професионален стилист как да изглеждате зашеметяващо през 2020 година: 

Ботушите, карираните ризи и дънките са тук, за да останат

Те са в основата на толкова много стилове, включително Boho, Americana и Country. Тези стилове никога не отминават и по-често се смесват с други нови тенденции, за да създадат свеж и шик външен вид. Тази година е времето за съчетания, така че ако притежавате някой от тези артикули, трябва да експериментирате с тях, колкото искате.

Пригответе се за новия сезон 2020

По-лесно е, отколкото си мислите! Прегледайте всички тесни трикотажни изделия, които притежавате, подредете старите неща, които никога не сте носили или никога няма да носите отново. Изхвърлете ги! След това раздайте остарелите неща и тези, в които не изглеждате добре. Проверете ги за избледнели отпечатъци, ако има такива - изхвърлете ги! Сега, когато имате повече място, добавете няколко супер модерни артикула, за да освежите малко стила си: вратовръзка, боядисани денимчета, плетиво на една кука, шлифери, цветна кожа и др. Купете си някои аксесоари като слънчеви очила с цветни рамки, колани или ленти за коса в поп цвят.

Перлите се завръщат

Перлите са отново в играта и са по-модерни от всякога. Можете да ги носите буквално с всичко - от деним и тениски до качулки, маратонки и спортни дрехи. Всъщност, колкото по-нетипичен и „неподходящ“ е вашият стил за носене на перли, толкова по-добре!

Забравете за размера

Всички марки имат различни диаграми за размер, така че това, което е означено като M в облеклото на една марка, лесно може да се превърне в S или L в друга. Трябва да забравите за вписването в тези категории Smalls, Mediums и Larges, защото те нямат значение. Можете да изглеждате добре в рокля с размер S, тениската ви ще бъде M, а L яке ще ви придаде страхотно усещане… всичко зависи от облеклото и диаграмите на размера на определена марка! Затова експериментирайте и пробвайте с различни размери, за да видите какво ви подхожда най-добре.

Не се органичавайте с рамки

Това наистина не е необходимо в съвременния моден свят, в който живеем в момента, така че забравете всичко за капсулите и основните гардероби, чантата, подходяща за всички случаи, и дрехите, които се считат за "женствени" (няма такова нещо вече!). Сега една жена може да изглежда женствена и красива дори в извънгабаритни качулки и маратонки. Не се уморявайте с „основни“ неща, тъй като всеки човек е различен и, да, трябва да притежавате повече от една чанта, ако искате да разнообразите външния си вид.

Експериментирайте с чорапогащи

Чорапогащите никога не излизат от мода и не слушайте тези, които казват, че те могат да се носят само от жени с дълги крака. Глупаво е! Ако се притеснявате, че краката ви не са достатъчно слаби, изберете по-тъмни нюанси и избягвайте тънки чорапогащи с цвят на кожата. Освен това можете (и трябва) да опитате всички - с лога, ярки цветове, неонови цветове, рибена мрежа и, разбира се, с леопардов печат. Никой не може да избяга от леопардовия печат!

Преминете към стила на 70-те

Направихме още един кръг от модата на 80-те и 90-те, така че сега е време да опитаме нещо „ново“. Ако сте уморени от „грозните“ тенденции, стиловете на 70-те определено имат нещо красиво, което да ви предложи този сезон. Потърсете силуети от A-line, ботуши до коляното, дънки с фасони, леки рокли с флорални или геометрични шарки и, разбира се, кожа.

Не избягвайте обемните якета

Да, много жени се страхуват да носят обемни якета, тъй като си мислят, че така прикриват женствеността си, но това звучи глупаво и в действителност е! Когато е студено, трябва да носите подходящо облекло, за да сте здрави - няма друг начин за това. Сега, когато знаем, че пухените якета не са толкова страшни, можем да ги носим, както всяка друга дреха в гардероба ни, за да създадем страхотен външен вид. Забравете за скучните черни пухени якета (освен ако черното не е вашето нещо) и се заемете с различни дизайни, потърсете цветни якета, опитайте съответно големи размери, аксесоари и не забравяйте, че дори малко грим може да доведе до всичко. Вложете малко усилия във външния си вид и резултатът ще ви зашемети!

Превод: Trafficnews.bg