Модата през 2020 г. не е като всяка мода, която сме виждали преди - няма строги правила, няма задължителни фешън артикули. Всеки има избор какво да облече, за да изглежда и да се чувства добре.

Социалните и екологичните промени, които видяхме през последното десетилетие, повлияха на това как да гледаме към модния свят. Всички сме по-наясно с етичните подходи, справедливата търговия, условията на труд, правата на животните, какви материи са полезни за околната среда.

Всички ние имаме малко по-минималистичен подход към гардероба си, избирайки издръжливи кройки и материй, които да носим години наред, вместо напълно да обновяваме гардероба си всеки сезон.

Все пак, дизайнерите са се погрижили за върлите шопинг маниачки и момичета, които стриктно следят тенденциите, а пролетният сезон дава множество възможности за избор, когато става въпрос за стил, цветове, шарки и т.н.

Ето какво ще е най-актуалното за сезон Пролет 2020:

1.Тропически принт

Една от най-големите тенденции тази пролет, която ще е актуална и през лятото е тропическият принт. Ярка, щастлива и освежаваща, тя присъства на ревютата на модния елит като Dolce & Gabbana, Valentino, Versace и други. Това също не е случайно, дизайнерите се опитват да привлекат повече внимание към изменението на климата с новите си модни линии и ние сме сигурни, че работи! Погледнете палмовите листа - искате да запазите планетата да изглежда зелена, нали??

2.Костюми, костюми, костюми

Костюмите все още са толкова популярни, колкото някога, но сега вместо класическите две части, изглежда, че тенденциите се движат към костюми или сака от три части и шорти тип Бермуда. Така че независимо дали сте модна диктаторка или просто трябва да носите костюм на работа - това е вашият шанс да изпъкнете и да бъдете смели в избора си на костюм.

3. Принтове от тапети

Отпечатъците на тапети от 60-те и 70-те години отново са в разгара си, но този път можете да ги носите. И ако разгледате най-новите колекции на Марк Джейкъбс, Фенди, Пако Рабан и Прада, ще видите, че идеята е да го носите в ансамбли и да удвоите печата, вместо да изберете само едно акцентно парче. Просто се потопете в света на принтовете от тапети, може да стигнете дори дотам, че да имате екстравагантни аксесоари и чанти със същия отпечатък.

4. Изрязан, секси гръб

Кроп топовете и сутиените като върхове са изцяло актуални през тази пролет. Прегърнете извивките си и носете онези дълбоки V-образни деколтета, облечете корсети и всичко, което подчертава вашата вътрешна сексуалност. Бельото е нещо, което можете  да носите на улицата, вероятно не до офиса, но знаете, навън и наоколо. И този път дизайнерите са го направили чувствено и секси, но не вулгарно. Burberry, Mugler, Givenchy, Tom Ford и други легендарни модни марки създадоха някои изящни модни артикули, които правят тази тенденция да изглежда гореща като ад. Обичаме я!

5. Деним, но винтидж 

Винтидж денимът е здрав, може да трае векове и след това да бъде преработен в нещо ново, а дизайнери като Александър Уанг, Боттега Венета, Шанел, Селин и много други явно са взели предвид това. На подиума имаше много деним тоалети, вдъхновени от винтидж стила. Имаше и доста деним ансамбли, които просто изглеждат супер атрактивно, пише herbeauty.co.

6. Цветна веганска кожа за настроение

Повечето от нас, когато мислим за кожа, мислим за черно, понякога кафяво и в редки случаи бяло. Но като цяло сме свикнали с естествени земни тонове, когато става въпрос за кожени якета. Е, на първо място, естествената кожа все повече се отрича , освен ако е винтидж, а веган кожа я замества в повечето случаи. И второ, веганската кожа ще бъде цветна като дъга тази пролет. Ярките цветове ще са супер модерни! Зелена кожа? Нюанси на жълто с веган кожено палто? Marni, Prada, Bottega Veneta всички казват „да“.

7. Любовта е във въздуха

Романтичните силуети и историческата мода, направени модерни, са много актуални тази пролет благодарение на дизайнери като Louis Vuitton, Zimmerman и Alexander McQueen. Лъкове, дантели, пера, ръбове, буфан ръкави - всичко това ще бъде супер модерно тази пролет. И ето малко бонус за тези, които обичат да играят със силуетите си - буфан ръкавите правят раменете ви да изглеждат по-широки, но в сравнение с това, линията на талията ви започва да изглежда по-малка. Не е ли готино?

8. Черно и бяло

Въпреки че черното и бялото не са съвсем революционни, те ще бъдат супер модерни тази пролет. Придържането към един цвят изобщо не е нужно да е скучно. Всъщност може да изглежда много елегантно и да ви накара да се откроите. Плюс това е шанс да експериментирате с форма и текстура. Тоталните бели погледи на Louis Vuitton, Alexander Wang и Emilia Wickstead бяха нашите фаворити, а общото черно от Saint Laurent, Hermes и Chanel също не разочароваха.

Превод: Trafficnews.bg