В днешния материал ще ви покажем 7 трика за по-бърз растеж на косата. Те със сигурност действат и отнемат малко време, а за да видите по-бързо резултатите, започнете да ги прилагате още от днес. 

Използвайте сок от алое вера

Сокът от алое вера е изключително хранителен и стимулира растежа на косата. С кръгови движения масажирайте скалпа, като използвате сок от алое вера. Това ще помогне за ускоряване на кръвообращението в главата, като по този начин ще увеличи доставката на хранителни вещества и ще ускори растежа. Оставете сока да действа 2-3 часа и след това измийте косата си с шампоан.

Направете маска с пантенол

D-пантенолът е синтетичен витамин В5. Този витамин е отговорен за регенерацията на космените фоликули. D-пантенолът може да се намери под формата на спрей във всички по-добре снабдени аптеки. Можете да го добавите към шампоана или просто да нанесете спрея върху корена и да масажирате добре. Използвайте го 1-2 пъти седмично.

След измиване изплакнете косата със студена вода

Студената вода затваря порите и ускорява циркулацията, което, както беше споменато по-горе, помага да се увеличи доставката на хранителни вещества и да се ускори растежа на косата. Освен това студената вода придава повече блясък на косата.

Използвайте ябълков оцет

Ябълковият оцет помага за активиране на космените фоликули и ускоряване на растежа на косата. Използвайте ябълков оцет за измиване на косата няколко пъти в месеца. Използвайте го вместо балсам за коса и накрая не го изплаквайте. Отначало може да мирише малко интензивно, но след кратко време миризмата изчезва.

Протеинова маска

Направете подхранваща маска от яйчен белтък, която ще подхрани скалпа и ще стимулира растежа. Смесете два белтъка с миксер и ги нанесете върху косата. Оставете маската да действа около 1 час и след това изплакнете добре и старателно.

Маска от яйца и коняк

Комбинацията от яйце и алкохол е чудесна за скалпа, защото яйцата са богати на хранителни вещества, а алкохолът ускорява циркулацията и спомага за увеличаване на усвояването на хранителните вещества. Смесете едно яйце с 2-3 супени лъжици коняк. Можете също да добавите 1 супена лъжица зехтин. Нанесете маската старателно и я оставете да действа около 30-40 минути. Накрая изплакнете и шампоанете косата си.

Използвайте етерични масла

Жожоба, бадем, лавандула, арган, розмарин, мащерка ... Тези етерични масла имат благоприятен ефект върху космените фоликули. Те са богати на много витамини и хранителни вещества, които имат благоприятен ефект върху растежа на косата. Нанесете едно от тези масла или направете смес от няколко, масажирайте добре скалпа и ги оставете да действат 3-4 часа, дори можете и през нощта, след което измийте косата на следващата сутрин.