Винаги приветстваме трикове и тайни, използвани от известни дами, поне що се отнася до грижата за кожата и красотата. Този път получаваме тайните от Джоан Чех, специалист по грижа за кожата, отговорен за външния вид на кожата на Дженифър Анистън, Кейт Бланшет и Криси Търлингтън.

Изберете правилния масажен серум

Що се отнася до грижата за кожата, няма универсален съвет, когато става въпрос за избор на продукти, просто трябва да намерите това, което подхожда на кожата ви, а качественият серум, за предпочитане с хиалуронова киселина, си струва парите. Масажът на лицето трябва да бъде част от вашата сутрешна и вечерна рутина. Първо нанесете леко серума върху лицето, шията и деколтето.

Масажирайте, тъй като по този начин ще насърчите влагата в тази област, която искате да поддържате мека и хидратирана дълго време.

5-7 минути

Джоан ви съветва да отделите 5-7 минути, за да правите вечерната си рутина. Не бързайте, позволете си наистина да стимулирате мускулите и вените в областта на лицето и шията.

Ключови мускули

Фокусирайте се първо върху мускулите на лицето: веждите, бузите, мускулите около челюстта. Масажът на тези зони ще има незабавен ефект върху микроподуването, което повдига лицето. И разбира се, след ключовите мускули на лицето, пристъпете към масажа на шията и деколтето.

Комбинирана техника

Има различни техники за масаж, които можете да опитате и да намерите тази, която ви подхожда най-добре, но е желателно да ги комбинирате и модифицирате. Най-простият начин е да масажирате кожата, сякаш месите тесто по бузите, след това да притискате областта около очите, сякаш натискате бутоните на пиано, и да стимулирате челото и мускулите около веждите с леко ощипване. Намерете интензивност, която ви подхожда, лицето ви ще бъде благодарно.

Уважавайте кожата си

Основното правило, което Джоана популяризира, е „Уважавайте, поддържайте и защитавайте кожата си“. Когато се грижим за нея тя не само ще бъде по-стегната, но и здравето и общото настроение ще се подобрят.