Днес възможностите и идеите за грим са неограничени, но все пак има някои правила, които трябва да следвате, ако не искате да получите обратния ефект.

Вярно е, че не всички стилове и цветове са еднакви за всички, така че преди да решите да копирате външния вид, помислете кое най-добре подчертава естествения ви цвят и форма на очите ви, какво подхожда на тена ви и т.н. Този път разкриваме няколко правила за дамите със сини очи:

Ако искате да ги подчертаете

За да направите сините очи да изглеждат още по-добре, по-изпъкнали и по-отворени, изберете топли цветове и допълнителни оранжеви нюанси - нюанси на мед, корал или бронз.

Ако искате да постигнете интензивност

Ако искате да увеличите интензивността на сините очи, изберете цветове, които им подхождат. Например, тъмно синьо, светло синьо, тюркоазено, сиво или сребристо.

Ако сте повече за по-естествен вид

За всички, които искат естествен вид, експертите предлагат матови нюанси на кафото - в този случай изберете този, който най-добре отговаря на естествения ви тон на кожата.

Ако искате малко по-драматичен външен вид

Искате ефект на опушено око? За съжаление черните опушени очи винаги изглеждат прекалено подчертани върху сините очи, така че не е чудно, че момичетата със сини очи често носят кафява версия на техниката „опушени очи“. Кафявите нюанси ще се сливат по-добре с естествения цвят на очите, а освен това ще получите по-естествен ефект. И еднакъв драматичен интензитет.

Ако търсите по-мек външен вид

Синеоките момичета могат да изглеждат романтично и нежно само, ако искат. Опитайте се да направите грима си по-светъл и разчитайте на по-светли нюанси, за да следвате естествения цвят на очите си. С други думи, меки розови тонове на устните, прасковен или кайсиев руж по бузите, а защо не и синя спирала?