Не можем да си избираме како тяло, кожа и коса да имаме. Но пък винаги има начин да подобрите това, което генетично ви е дадено и да го направите да изглежда добре. Просто трябва да познавате добре „слабите“ си страни и да разполагате с точните техники и продукти. 

Да се фокусираме върху косата. Косата ви е тънка и всеки пъти хвърчи на различни посоки, когато я измиете? Може би трябва да промените нещо в начина си на поддръжка. А именно:

1. Търсете шампоани за тънка коса

Те съдържат съставки, които изглаждат косъма и го утежняват, така че при сушене да не „лети“, пише Tialoto.bg. 

2. Задължително използвайте балсам

Балсамът не само пази от заплитане на краищата (често срещан проблем при тънката и лека коса), но и предпазва косата от термичната обработка – сешоари, преси и т.н. Той също така заглажда косъма в края и прави косата леса за разресване.

3. Добавете стилизиращи продукти

Стилизиращите продукти помагат за оформяне на косъма и са една допълнителна „тежест“, която ще държи косата ви в съответната форма. Особено ако изправяте със сешоар. 

4. Вземете си йонизираш сешоар

Този тип сешоари пречи наелектризирането на косъма, което е видимо при тънките коси. При сушене с подобен уред, косата ви е добре прибрана и загладена.

5. Лак за коса

Да, станаха доста продукти, но както казахме, тънките коси имат нужда от сериозна поддръжка. Вземете си лак, който не прави косата на клечки и след сушене впръскайте в долния край на косата за да заглади щръкналите косъмчета.