Може да не успеем да посетим любимия си салон за красота в квартала, но това не означава, че не трябва да се грижим за ръцете си и да си направим лесен и ефектен маникюр у дома. 

С помощта на няколко трика, можем бързо и лесно да постигнем ефект, подобен на този в бюти студиото. Ето защо споделяме с вас 5 стъпки, благодарение на които ще възстановите ноктите си, но и ще получите перфектния домашен маникюр:

Стъпка 1 - За да постигнете желания ефект и крайният резултат да е като този от салона, е необходимо да отделите време за подготовката на нокътя, колкото на самото приложение. За да премахнете всички остатъци, за начало намокрете памучен тампон с ацетон и изчеткайте всеки нокът, дори ако в момента нямате лак за нокти.

Стъпка 2 - Използвайте малка ножица, за да съкратите ноктите до желаната дължина и след това ги оформете с помощта на пила. Важно правило - пилете само в една посока, защото по този начин няма да повредите ноктите си.

Стъпка 3 - Смесете една чаена лъжичка сода за хляб в малка купа с вода и добавете супена лъжица лимонов сок. Накиснете ноктите за 10 минути. Тази комбинация от съставки ще ви помогне да премахнете петната и неравномерния цвят, но също така ще омекоти кожичките, които след това ще може да премахнете лесно с нежни движения с ножица.

Стъпка 4 - Когато сте почистили старателно ноктите си, потопете ги в малко загрято зехтин за поне 15 минути. Зехтинът има страхотни хидратиращи свойства, поради което често се използва в домашни ритуали за красота. Тази процедура ще ви даде дълбока грижа.