Пролетта е тук и определено се усеща във въздуха. А както сменяме гардероба си със смяната на сезоните, така и маникюрът ни има нужда от свежи идеи за по-топлото време.

А какво по-пролетно, по-жизнерадостно и по-пъстро от нокти, изпъстрени с цветя! Събираме пет идеи за флорален маникюр, подходящ за пролет 2024.

С истински цветчета

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dian Mitchell (@paintedby_didi)

Базата е от актуалния сам по себе си бледорозов лак, а нежният ефект идва от истинските изсушени цветенца, които запечатваме с топ лак.

Маргаритки

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pristine Nails Ashford (@pristine__nails)

Освен супер свеж, този маникюр има един голям плюс - не е трудно да го постигнем сами у дома, ако разполагаме с безцветен, бял и жълт лак, както и инструмент за рисуване на нокти.

И хибискус

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fliss Alton (@gelsbyfliss)

Синият лак е особено актуален през последния сезон и това няма да се промени и през пролетта. Тук той разцъфва под формата на цвят на хибискус на върховете на неутрално лакирани нокти.

Върху люляково лилаво

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sarah Haidar (@heluviee)

Ако изцяло флорални нокти не са точно нашия стил, можем да ги добавим като акцент само на някои от ноктите си. Тази основа в толкова пролетния люляково лилав цвят ни се струва идеална за целта.

Незабравки

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Studio by Elvira Safina (@safinailstudio)

Едно от най-нежните пролетни цветя носи и символика - "никога не ме забравяй". Със или без помощта на маникюрист постигаме този маникюр с лак в два нюанса синьо, както и сребристо, или бяло за тичинката.

 

Източник: Lifestyle.bg