Не спирате с диетите, ходите на фитнес и какво ли още не, но в лицето просто приличате на топка? 

Винаги, като застанете за снимка, трябва да гълтате бузи или да си играете с фотошопа, за да добиете нормален вид? Е, знаете ли че има спасение от всичко това и то много просто?

Има точно три типа прически, които ще успеят да сбъднат това ви желание. Ето кои са те:

Дълга коса

Косата под раменете (максимум до средата на гърдите) визуално удължава овала на лицето и го прави по-слабо. Избягвайте буклите и обема под областта на брадичката. Добре е косата да е изправена и да пада надолу свободно. Около брадичката и в корените е хубаво да имате обем, пише Блиц.

Прическа Боб

Тази прическа бе хитът на 2019 година и ще продължи да бъде актуална и през 2020 година, вече много от знаменитостите са си я направили. Сега обаче тя попада и в тази класация.
 

Тя може да разтегне овала. Много важно е обаче тя да не е зализана по лицето, а да има леко букли, които ще накарат лицето ви да изглежда по-малко. 

Пикси

Тази прическа според много хора подчертава дефектите на лицето, но това не е така, именно тя, правилно оформена, може да издължи физиономията. 

Задната част (при тила) трябва да е къса, но е важно да запазите бретона си дълъг, да достига до скулите и да е под наклон. 
Препоръчително е да го носите настрани, а не разделен на път по средата.