Не се изненадвайте, ако кожата ви е прекалено суха и дехидратирана. Тя се повлията от времето, условията, стреса, диетата. Дехидратираната кожа е кожа, на която липсва вода или е загубила способността си да задържа вода, така че сега е стегната, суха и в по-тежки случаи може да забележите зачервяване и лющене.

Ето три лесни начина да помогнете да поддържате кожата си хидратирана.

Всичко започва с начина на хранене

Не е изненадващо, че питейната вода е основен приоритет, но тя трябва да се комбинира със здравословни дози незаменими мастни киселини. Храни като ядки, семена, авокадо и риба имат положителен ефект върху цялостната хидратация, а също така можете да консумирате омега добавки.

Стойте далеч от активните съставки

Съставки като киселини и ретинол правят чудеса за кожата и са наистина блестящи, но докато ги използвате неправилно, ще имате суха кожа. Важно е да се намери баланс между активните съставки, антиоксидантите и слънцезащитните продукти. Вместо AHA (алфа-хидрокси киселина) въведете PHA (полихидрокси киселина), която има същите свойства, но има по-високо молекулно тегло, така че не дразни кожата.

Хиалуроновата киселина не е единствената опция

Въпреки че хиалуроновата киселина е страхотна, има и други съставки, които хидратират кожата. Такъв е глицеринът, като естествен овлажнител на кожата. Той прониква дълбоко в кожата и предпазва от дразнене. Страхотен за всички типове кожа, дори мазна и склонна към акне.