Кожата на краката, ръцете и гърба е доста дебела, така че е важно да я третирате със скраб веднъж седмично, за да се отървете от мъртвите кожни клетки. След пилинг кожата ви ще бъде по-мека на пипане, по-сияйна и ще диша отново!

По-долу представяме рецепти за 3 лесни рецепти за пилинги, които всеки от вас може да направи у дома. Получете мечтаната мека кожа и едновременно страхотна грижа за тялото!

Ексфолиант за чувствителна кожа

Този скраб е много лек и подходящ за всеки, който има чувствителна кожа. Вместо твърди и абразивни пилинги, той овлажнява, успокоява и омекотява.

Съставки, от които се нуждаете:

25 г овесени ядки,
1 чаена лъжичка мед,
2 супени лъжици вода.

Основната съставка в тази рецепта са овесените ядки, които успокояват, имат противовъзпалителен ефект и помагат за минимизиране на мъртвите кожни клетки и хидратиране на сухите участъци от кожата. В комбинация с вода и мед те създават чудесен ексфолиатор.

Ексфолирайте тялото си с краставица

Искате ли да се почувствате като в спа център? Пригответе си този скраб за тяло, който не само мирише наистина добре, но и отпуска перфектно.

Съставки, от които се нуждаете:

200 г захар,
4 супени лъжици кокосово масло
4 капки евкалиптово масло
5 филийки краставици
5 листа мента

Комбинирайте всички съставки с изключение на захарта в блендер. След като се получи смес, добавете захарта и разбъркайте отново, но не повече от пет секунди, за да поддържате текстурата. Изсипете скраба в чиста чаша или съд. Захарните зърна и студената краставица ще помогнат на кожата да бъде по-мека и значително по-чиста.

Направете си пилинг с кафе

Има причина в голяма част от ексфолиантите за почистване да има съдържание на кафе. То помага по няколко начина - намалява появата на тъмни петна от слънцето и целулита. Масажирането на скраба по кожата ви може да стимулира лимфен дренаж, а кофеинът временно стяга кожата. Пилингът с кафе е една чудесна подготовка на тялото ви за лятото.

Съставки, от които се нуждаете:

Четвърт чаша смляно кафе (вече приготвено)
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици кафява захар

Смесете всички съставки в чаша, докато получите паста. Ако сместа ви изглежда малко течна, добавете още кафява захар. Тъй като кафето не е прекалено добро за канализацията, нанесете скраба извън банята.