Пречат ли ви малките бръчки, тъмните петна по лицето или акнето? В следващите редове ще намерите лесни и ефективни решения. Най-честите кожни проблеми са: акне, дефекти по лицето, бръчки и подути клепачи. Тези явления са доказателство, че начинът, по който се грижите за лицето си, не е подходящ. Научете как да промените рутинната си красота и да се отървете от дискомфорта.

Когато се събудите, кожата ви е много суха

Трябва да промените ежедневната си грижа за кожата, а не сутрешната. Много по-лесно е да избягвате изсушаването на кожата през нощта, отколкото да попълвате влагата през деня. Ако кожата ви е изключително суха, сменете нощния крем и го заменете с по-добър овлажнител. Също така, не използвайте силни сапуни.

Акне и черни точки на Т-зоната

Не е нужно да използвате един и същ продукт върху цялото лице. Вместо това ги комбинирайте. Нанесете гликолова киселина върху Т-зоната, за да предотвратите появата на акне и черни точки и по-дебел слой подхранващ крем върху останалата част на лицето.

Поява на първите малки бръчки

Малките бръчки са следствие от излагане на UV лъчи, поради което защитният фактор е необходим компонент на продуктите за грижа и красота. Използвайте слънцезащитен крем от поне 30 всеки ден, дори през зимата.

Акне по линията на косата

Това може да се дължи на съдържанието на мазнини и масла в продуктите за грижа за косата. Пяната за измиване на лицето ще премахне омазняването и в същото време няма да действа агресивно върху кожата. Освен това сменете продуктите си за грижа за косата.

Подути клепачи

Когато се събудите, първото нещо, което виждате в огледалото, са подути клепачи. Поставете допълнителна възглавница под главата си. Силата на гравитацията улеснява оттичането на излишната течност, което ще намали или напълно премахне отока.

Тъмни петна по лицето

Започнете да използвате продукти за изсветляване, като витамин С, веднага и продължете тази практика през следващите шест месеца. Имайте предвид, че с течение на времето меланинът прониква по-дълбоко в кожата и ще бъде по-труден за достигане.

Не знаете дали химическият пилинг е полезен за вашата кожа

Много е важно да коригирате пилинга според вашия тип кожа. Опитайте гликолова киселина за нормална кожа, салицилова киселина за мазна или комбинирана кожа и млечна киселина за суха или чувствителна кожа.

Не сте сигурни дали ретинолът е подходящ за вас

Това вещество стимулира производството на колаген, но може да причини дразнене на кожата. Затова започнете да прилагате ретинол веднъж седмично, но първо нанасяйте овлажнител.

Не знаете кои продукти можете да комбинирате

Ако прилагате няколко продукта на слоеве, изчакайте две до три минути между приложенията. По този начин ще избегнете намаляването или потискането на ефектите на козметиката.

Продуктите за нощна грижа действат бавно

Решението са маски на листове, които се поставят директно върху лицето и изтласкват хидратиращите съставки в слоевете на кожата. Ако нанесете такава маска върху слой овлажнител вечер и я оставите за десет минути, кожата ви ще се обнови на следващата сутрин.