Виктория Томова намери място в основната схема на WTA 500 турнира в Сеул от 16 до 22 септември. Най-добрата българска тенисистка се възползва от оттеглянето на няколко от първоначално заявените участнички.

Миналогодишната шампионка Джесика Пегула е една от четирите настоящи или бивши тенисистки от Топ 10, които се отказаха от участие. Американката, която достигна първия си финал в “Големия шлем” миналата седмица на US Open, се оттегли заради контузия в ребрата. В Сеул поради различни причини няма да играят още бившата шампионка на “Уимбълдън” Елена Рибакина (контузия в гърба), полуфиналистката от US Open Ема Наваро (промяна в графика) и шампионката от 2014 година Каролина Плишкова (контузия на крака).

В резултат на тези четири оттегления се освободиха места в основната схема за Джан Шуай, Аманда Анисимова, Виктория Томова, шампионката на US Open за 2017 година Слоун Стивънс и шампионката от US Open 2021 Ема Радукану.

Топ поставена е световната №1 Ига Швьонтек, а сред участничките са още Дария Касаткина, Диана Шнайдер, Марта Костюк, Беатрис Аадад Мая, шампионката от 2022 година Екатерина Александрова и миналогодишната финалистка Юан Юе.