Във вторник Академик Бултекс 99 загуби с тройка със сирената като домакин на Черно море в третия четвъртфинален плейоф в Нациналната баскетболна лига и отпадна от борбата. При победа студентите щяха да влязат в Топ 4, което би било безпрецедентен успех в историята им. Петото място, което ще заемат в крайното класиране пък е изравнено най-добро постижение.

По време на срещата се набиха на очи няколко груби съдийки грешки в ущърб на пловдивчани, за които писахме още след мача. Рефер на двубоя бе старозагорецът Младен Марков, който явно предпочиташе Черно море за съперник на съгражданите му от Берое в полуфинала /между другото в първия полуфинален плейоф Берое разгроми моряците с близо 40 точки разлика/.

Не може така да се гаврят с нас, заяви президентът на клуба Васил Врачев. Има поне 5 грешки, които са явни и очебийни, и от тях намирисва на тенденция. Все пак завършихме втори в редовния сезон. Защо трябваше една от съдиите да бъде Светла Иванова, при положение, че е тръгнала от пловдивската колегия? По тази логика би трябвало наши мачове да ръководи и Мартин Хорозов, но това не е разрешено. Съдиите работят на тъмно - ако има грешки или наказания - те не се оповестяват, а не би трябвало да е така. Както треньори и играчи биват глобявани за технически нарушения, би трябвало и съдиите да бъдат наказвани за грешките, които допускат, смята Васил Врачев. Вижте видеото с неадекватните реферски отсъждания на мача Академик Бултекс 99 - Черно море: