Футболната война Локо - Ботев се пренесе в училище ден преди дербито между двата отбора в турнира за купата. Свадата вдигна напрежението в Професионалната гимназия "Петър Парчевич" в Раковски. Часове преди двата тима да премерят сили на терена преподавателката по физика и химия Пауна Колева дели учениците си според клубната им принадлежност, съобщи Марица. Шестиците били за запалянковците на Ботев, а двойките - за локомотивците.

Самата учителка била заклет фен на "жълто-черните". Тя дори ходила на работа с шалчета и значки на клуба, разказа колегата  Петър Атанасов. Според него миналата седмица осмокласникът Венко Нарлийски, който играел в юношеския отбор на "Вихрен" Белозем, получил двойка на входното ниво по физика. Дали на шега или на сериозно, Колева му казала, че двойката ще се превърне в петица, когато стане фен на Ботев, споделило момчето пред Атанасов.

Преподавателката категорично отрече да е изявявала футболните си пристрастия в класната стая, а още по-малко от това да зависи успехът на учениците . Тя не скри, че като дете редовно ходела с баща си на стадиона и симпатизира на Ботев, но определи сигнала като грозно натопяване. Венко наистина изкарал двойка, но тя пази писмената работа като доказателство, че момчето е заслужавало за толкова. Самата тя му издействала безплатни учебници, които Католическата църква купила в началото на учебната година, тъй като ученикът бил социално слаб.
Директорът Петър Карпаров добави, че никога не е виждал колежката си да парадира с футболни пристрастия и до момента при него нямало каквато и да е жалба срещу 51-годишната учителка.

TrafficNews.bg