Президентът на ВК Марица (Пловдив) Илия Динков и мениджърът на клуба Борис Халачев бяха сред малцината удостоени със Златна значка от корпорация Развитие на церемония проведена в Бургас. Престижната награда е признание за тяхната активна подкрепа при организацията и провеждането на волейболната Скаут лига 2017 за подрастващи, на която корпорацията е генерален спонсор.

Още само десет човека, сред които министърът на младежта и спорта Красен Кралев, неговата предшественичка Даниела Дашева, футболната легенда Емил Костадинов, шефове на компании и кметове, бяха удостоени със Златна значка. Единственият волейболен деятел в достойната компания, освен Динков и Халачев, беше бившият вицепрезидент на БФВ Иван Тодоров. Значките бяха придружени с грамоти, подписани от главния мениджър на Развитие Александър Александров.

Междувременно, в бургаската зала Младост започна и последният за сезона турнир от Скаут лигата за момичета до 13 години, който е с международно участие. Сръбският Милениум (Ниш), който трябваше да е първи съперник на Марица в надпреварата, не се яви и няма да вземе участие. Така волейболистките на треньорката Петя Христова започнаха участието си с мач срещу турския Маниса ББСК (Маниса), който те спечелиха с 2:0 (25:9, 25:12). Следващата среща на Жълто-сините е с тима на Велбъжд (Кюстендил).