Президентът на баскетболния Академик Бултекс 99 Васил Врачев за пореден път изрази възмущението си от съдийството на решителния трети четвъртфинален плейоф с Черно море. Моряците биха с тройка в последната секунда и се класираха за полуфиналите, но реферите им удариха много здраво рамо. Ръководството на пловдивския клуб пък разпространи видеозапис на десетина положения, отсъдени в явен ущърб на студентите.

Поне да ни се бяха извинили, заяви Врачев специално за TrafficNews.bg. Грешките са очевадни и за нас - напълно умишлени. През първото полувреме, когато Черно море водеше, съдийството беше безуречно. Всички явни грешки са в третата четвърт. Ако не могат да свирят – щяха да грешат и преди почивката. Всички гафове бяха в наш ущърб – общо 10 на брой. Явни крачки, двама пристъпват линията преди наш наказателен удар, треньорът им навлязъл на терена по време на игра – от трима съдии, как нито един не видя тези ситуации?, пита Васил Врачев.

Затриха ни двегодишен труд - на целия отбор, на ръководството и на спонсорите. Мъчим се да изградим всико от А до Я, но ако се продължава по този начин, никога няма да има добър баскетбол по другите градове. Ще има само два-три отбора и ще ги бутат напред, категоричен е шефът на Академик Бултекс 99. Преди това победихме Черно море 4 поредни пъти, а вторият мач във Варна е бил същата гавра. Явно се цели Берое да стигне по-лесно до финала, нямам друго обяснение. Сигурно затова ни сложиха Младен Марков от Стара Загора. Очевадни съдийки грешки имаше и на последния ни мач от редовния сезон срещу Рилски спортист. Те пък предрешиха съдбата на Балкан. Ако бяхме победили – Балкан ставаше 4-ти, а Рилски – пети. И нямаше да говорят, че сме пуснали на самоковци, за да прецакаме Балкан. Съдиите свършиха тази работа, не ние, твърди Врачев.

Още по-лошо е, че всички реферски гаври на мача с Черно море в зала Строител станаха пред очите на шефа на съдиите Стефко Станев, който беше дежурен делегат. След края той не пое никакъв ангажимент – премълча си, защити си ги и си замина. Направи се, че нищо не е видял. Тези съдии няма и да ги накажат, което е поредното доказателство, че всичко е тенденциозно. 17 години съм играл баскетбол, свирили са ни не по трима, а по двама рефери и не е имало такива грешки. Чашата преля и с гаврата с 12-годишните ни деца. Не може родител на дете от противниковия отбор да бъде съдия на мача, с право се възмущава Васил Врачев.