След кратко боледуване, обичаният от поколения локомотивци, Петър Колев е починал днес. Бързоногото крило на „смърфовете“ от средата на 60-те, бе един от малцината успели да се докоснат до съвършенството на романтичната футболна магия, славейки се като един от най-техничните и пробивни футболисти на своето време, съобщават от трибуна. Отдал се напълно на „черно-бялата“ кауза, футболният апотеоз за Петър Колев идва именно през сезон 1964/1965г.

Точно тогава Колев и компания влизат завинаги в пантеона на футболната ни култура, след като ударжат на два пъти летящата Ювентинска чета, начело с аржентинската легенда Омар Сивори, губейки чак в решителния трети двубой!С представянето си в тези срещи и последвалата огромна родост, която бива донесена на цялата „черно-бяла“ общност тогава, Петър Колев и неговите колеги застилат приказния исторически плащ, с който стотици, обичащи „смърфовете“ хора, можаха и могат да се покрият!

Колев ще бъде запомнен като благ и скромен човек, постигнал и изградил тавана, не само на футболните, но и на чисто човешките качества!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg