Локо изигра отличен мач и победи Левски с 2:1 в мач от първата шестица на Първа лига, игран на Лаута пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев. Мартин Камбуров вкара 186-я си гол в елитния футбол и задмина с едно попадение другата клубна легенда Христо Бонев - Зума. Пред Мартин остават само трима футболисти, които са с повече попадения от него. Легендата на Берое и ЦСКА Петър Жеков, е недостижим на върха със своите 253 гола, но дистанцията до втория Наско Сираков (196) и третия Динко Дерменджиев (194) е изключително малка. С победата си и след равенството на Дунав у дома срещу Лудогорец - 2:2, Локо остава в добра позиция да атакува място, което дава право на бараж за Лига Европа. Играчите на Локо излязоха със специални тениски в подкрепа на легендата Аян Садъков, който страда от тежко заболяване. Такива се продаваха и на стадиона на минимална цена от 5 лв, като приходите ще отидат за големия футболист на черно-белите.

Още в самото начало вратарят на Локо Илко Пиргов трябваше да се намесва. Той изби силен далече удар на Франсис Нар, след което отрази и добавката на Краев. В 15-та минута домакините пропуснаха първата си добра възможност. Димо Бакалов бе изведен с дълъг пас отляво, върна към Дани Кики, който стреля силно, но топката се отби в тялото на Яблонски. В 20-та минута Камбуров и Бакалов разиграха двойно подаване при една контраатака, но ударът на капитана на Локо бе спасен от вратаря. Минута след това Камбуров изскочи зад отбраната на сините, но не успя да си поведе добре топката. Секунди по-късно отново капитанът създаде смут в противниковата защита, но ударът му с глава след центриране отляво профуча над гредата. В тези минути Локо надигра тактически съперника си и контраатакуваше изключително опасно. След тези пропуснати положения Камбуров най-после успя да разпечата вратата на Левски, след като в 32-та черно-белите матираха гостите с поредната си образцова контра. Дани Кики бе изведен отляво с дълго подаване и пусна на Бакалов, който центрира към Камбуров. Капитанът засече перфектно и не остави шансове на Кръстев, отбелязвайки 186-я си гол в родния футболен елит. Мартин вкара и 15-я си гол във вратата на Левски, като 10 от попаденията срещу сините е вкарал с екипа на Локо Пд. Към края на първото полувреме гостите можеха да изравнят, но Бурабия нацели гредата.

Мерникът на защитника бе по-точен в 57-та минута, когато той възстанови равенството след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Малко след това Марчев се възползва от грешка в защитата на Левски, проби отляво, върна към Камбуров, който стреля, но вратарят Кръстев спаси. В 64-та минута Умарбаев изпълни корнер, Бурабия изби, но топката попадна у резервата на Локо Йевтоски, който с коварен шут отново изведе черно-белите напред. До края Локо умело затвори пространствата и не позволи на сините да снъздадат нито едно чисто положение.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ 2:1

1:0 Камбуров 32, 1:1 Бурабия 57, 2:1 Йевтоски 64

ЛОКО: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Павел Виданов, Иван Горанов, Пауло Серджо, Димо Бакалов, Веселин Марчев, Парвизджон Умарбаев, Дани Кики, Мартин Камбуров

ЛЕВСКИ: Николай Кръстев, Сашо Александров, Давид Яблонски, Александър Александров, Антон Огнянов, Ивайло Найденов, Мехди Бурабия, Амаду Сукуна, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи, Божидар Краев

Стадион: "Локомотив", Пловдив
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 20:00 часа