Локомотив Пловдив е изявил желание да вдигне своята футболна база на огромната площ от 81 декара, което ще я превърне в най-голямата под тепетата. Само за сравнение футболната академия на Ботев в Коматево е около 53 декара. От ръководството на футболния клуб са посочили като желано място терена южно от парк Лаута, за който Община Пловдив дълги години води съдебни дела.

Кметът Иван Тотев обаче, заяви че ще поиска нова среща с ръководството на Локомотив за да се увери, че те в действителност имат финансовите възможности да я построят. Той допълни, че базата на Ботев, която е по-малка е струвала близо 14 милиона лева и заяви, че не иска да се правят обекти, които не могат да се изпълнят след това във времето.

Освен това от Общината ще предложат на Локото друг терен, а не този, които са избрали, понеже градските власти искат да разширят натам Лаута. Имотът, който ще предложат на "черно-белия" клуб  се намира непосредствено до паметника на хан Крум в Тракия. Стана ясно още, че на Локото ще бъде предложено да вземат под наем терена на футболен клуб „Векта”, където да тренира мъжкия отбор. Причината е , че и до този момент Община Пловдив не е получила наем от Петър Никленов за ползване  на терена.

Подготвя се и втора концесия за стадион „Локомотив”.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg