Суперсилно се очертава да бъде поредното издание на традициония волейболен турнир Пловдив Къп, организиран от шампионките от Марица. Надпреварата ще бъде през октомври в Колодрума и ще събере едни от най-големите грандове на Балканите и на Европа. Официална заявка вече са подали турските Галатасарай и Бешикташ. Интерес има също така от утвърдени отбори като Олимпиакос и Динамо Букурещ. Това не са всики желаещи. Има още много тимове, които искат да участват, но вероятно ще ограничим бройката до 6 отбора, каза мениджърът на Марица Борис Халачев.

Състезателки, треньори и ръководство на Марица за поредна година бяха посрещнати в Общината от кмета на Пловдив Иван Тотев и зам. Кмета Георги Титюков. Те показаха и двата трофея, които спечелиха през изминалия сезон – шампионската купа и Купата на България. Изключително сме горди с вас, пожелаваме ви добро представяне в евротурнирите и да подобрим рекорда за посещаемост в Колодрума – от 3500, да го напълним с 4500 зрители, каза Иван Тотев.

Президентът на Марица Илия Динков заяви, че за него това е била най-лесната титла от трите поредни, спечелени в последните три години. За пръв път гледах мачовете с пулс около 50-60 удара в минута, довери клубният шеф. Той разкри също, че Марица е кандидатствала за домакин на турнира за Купата на България, който се проведе в началото на май, но федерацията е отхвърлила кандидатурата на Колодрума без ясни мотиви. За никого не е тайна обаче неприязънта към успехите на пловдивския тим по върховете на родната централа. Догодина пак ще кандидатстваме, заричат се от клуба.

26 май е крайният срок за подаване на документи за участие в Шампионската лига. Марица ще играе в най-силния клубен турнир за втори пореден сезон и ще се опита да влезе в групите. При отпадане отново ще продължи участието си във втората по сила надпревара за Купата на ЦЕВ.