Възпитаничките на Илия Кунов от Екомет 90 грабнаха трудна победа в Търново, като по този начин затвърдиха третото си място в женския шампионат. Отборът направи голям подарък за 18-тия рожден ден на Леонора Желева като победи с 2:1. Мачът започна равностойно, в 37-та минута централната нападателка на пловдивчанки Цветана Манчева изпълни пряк свободен удар, вратарката на домакините изби топката и след добавката на Анна Махарадзе резултатът бе открит. В 42-та минута Цветана Манчева излезе сама срещу вратарка но не успя да удвои резултата.

През второто полувреме домакините се хвърлиха да обръщат резултата, но в 72-та минута резултатът стана 2:0 - след удар с глава Цветана доближи своя отбор до победата. В 75-та минута домакините от Търново върнаха едно попадение, но то не бе достатъчно за да промени развоя на мача. Въпреки травмите си футболистки от Екомет Иванка Колева, Калина Георгиева и Анна Георгива показаха че са мъжки момичета стиснаха зъби и допринесаха за победата. Отлично се включи и резервата Росица Тумбева.

С блестящите си намеси националната вратарка на пловдивчанки Роксана Шахънска тотално уби всякакви надежди на Болярки да вкарат гол. В следващия кръг на 27 май пловдивчанки приемат Варна, мачът е от 13:30часа на стадион Пловдив.