Световното първенство по таекуон-до започва днес. На най-големия световен форум от до 30 август ще участват 850 бойци от 83 държави. В Пловдив вече е и целия световен елит на таекуон-до спорта - Професор Чанг Унг, президент на Международната теакуон-до федерация, който засипа със суперлативи спортната зала Колодрума. Треньорът на националния отбор грандмастър Ким Унг Чу, изрази задоволството си от подготовката на неговите състезатели и заяви, че те ще се борят за местата на подиума.

Състезанията ще бъде разделени в три дни. Първият на 27- август ще се безконтактните дисциплини, което са основните на този вид спорт. На следващият ден започват индивидуалните състезания, а на 29-август за първи път в историята отборните финали на световното първенство по таекуон-до ще се състоят на Античния театър.

Всички събития са с вход свободен за пловдивчани. Те  започват от 9 часа сутринта и до 14.00, а след това от 16 до 19 часа. И шестимата ни пловдивски национали - Мирела Чилингирова, Неделин Петров, Димитър Китипов, Велчо Соколов, Петър Михайлович и Георги Думанов са със шансове за световни титли, смята пък Костадин Димитров.

Целият екип на TrafficNews.bg пожелава успех на всички състезатели!

Още новини четете ТУК