Кану-каякът в Пловдив е в суперформа,  стана ясно след края на проведеното отборно първенство този уикенд на Гребния канал. Пловдивските клубове по кану-каяк “Чипилски” и “Тракия” разбиха  конкуренцията, като се класираха на първо и второ място в най- престижната  и оспорвана възрастова група, мъже и жени.

В състезанието взеха участие 20 клуба от цялата страна, като имаше рекорден брой участници за последните години. В тази жестока конкуренция клуб  “ Чипилски” надделя над противниците си, като записа своя исторически успех с рекорден брой отличия. Това е най- успешното състезание от създаването на клуба.

Състезанието беше квалификация за най- престижното юношеско състезание през тази година- Олимпийски надежди. Гребците на “Чипилски” спечелиха две от дисциплините и ще представят родината ни през септември в Сегед (Унгария). Пред наш репортер класните треньорите споделиха, че приемат нови членове на клуба на възраст 10-15 години.Тренировъчните занимания се провеждат на нова Гребна база, хангар 3 . В края на месец август, Пловдив отново ще бъда арена на битки за най- подготвените гребци от страната,  тук ще се проведе Републиканския шампионат по кану-каяк.