Академик Пд грабна бронзовите медали на финалите на държавното първенство по баскетбол за юноши до 16 години, които се проведоха в пловдивските зали Сила и Олимпиада. В малкия финал домакините сразиха със 73:63 Черно море и спечелиха третото място. Те изковаха успеха още до почивката, като спечелиха втората четвърт с 25:8. 24 точки, 7 борби и 5 откраднати топки за успеха записа Кръстомир Михов, 12 добави Йоанис Кикрилис, по 10 реализираха Марио Боянов и Калоян Колчев. Преди това момчетата на Йордан Иванов победиха Дунав, Левски, Септември и Делфин и загубиха от Балкан в група А. Така те завършиха на второ място в групата. В полуфинала отстъпиха на БУБА баскет с 80:94.

Шампион при 16-годишните е Балкан, който не допусна нито една загуба в турнира и спечели 7 победи. На финала мрадите ботевградчани надиграха БУБА Баскетбол с 83:63 след по-силно второ полувреме.
Най-резултатен за победителите бе Илиян Пищиков с 28 точки и 7 борби. Хрисимир Маринов вкара 12 точки, а 10 има Иван Христов. Владимир Маринов отбеляза 23 точки за БУБА, със 17 е Стефан Гогев.

Илиян Пищиков, който от новия сезон ще бъде част от мъжкия отбор на Балкан, бе избран за Най-полезен играч. Той завърши надпреварата средно с по 20.7 точки, 5.6 борби и 2.3 асистенции, което му донесе коефициент 18. Най-добър реализатор стана баскетболистът на Левски Красимир Петров, който отбеляза средно по 24 точки на мач. Мартин Лалев от Делфин получи приза за Най-добър подавач, като направи средно по 5.3 асистенции във всяка среща. Баскетболистът на Рилски спортист Христо Бъчков бе избран за Най-добър борец средно на мач с по 16 борби. Наградата за Най-много отнети топки отиде при състезателя на Славия Михаил Гавазов – средно с по 3.8 на двубой.