Двубоят, който се игра на градския стадион в Нова Загора, започна много равностойно, като в средата на първото полувреме главният съдия отмени гол на Спартак, след като Станимир Димитров се измъкна от защитата на Загорец и отбеляза, но страничният съдия вдигна много спорна засада. 

В 30' домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар и откриха резултата.

В началото на второто полувреме, след груба грешка в защитата на Спартак, домакините покачиха резултата на 2:0. 

В 60' бе и най-спорното положение в мача, когато Кирил Георгиев бе спънат в наказателното поле, но съдията Мюмюн Сар си затвори очите и не отсъди абсолютна дузпа в полза на Спартак, след като дори  и защитник на домакините си призна, че е извършил нарушение.

В 65' Спартак се върна в мача, след като влезналият на смяна Мариян Гиров получи отличен пас в наказателното поле и с много хубав диагонален удар не остави шанс на вратаря на Загорец.

До края на мача обаче, две грешки в защитата на гладиаторите доведе до още 2 гола в полза на домакините.

Така след осем изиграни мача Спартак е на 11-то място в класирането с актив от 9 точки, а в следващия кръг "гладиаторите" приеман на ст."Тодор Диев" тима на Левски Карлово. Двубоят е на 3 октомври от 16:00 часа.

Състав: А. Витанов, Н. Парнаров, Х. Стамов, Х. Доков - к, Й. Минев, Г. Йотовски, П. Батинов, С. Читаков, Л. Цеков, К. Георгиев, С. Димитров (М. Симеонов, М. Гиров, Г. Чичев, К. Милев)