Швеция потъна в скръб след загубата с 3:2 като гост на България в световна квалификация от Група “А”.
Поражението бе прието изключително тежко както от шведските фенове, така и от местната преса, която директно отписа първото място в групата, даващо право на директно класиране за Световното догодина. Франция е лидер с актив от 16 точки, следвана от Швеция с три по-малко. На трета позиция, само на точка зад “трите корони”, е именно българският национален отбор.

До края на квалификациите “петлите” имат две домакинства - на Люксембург и Беларус, както и гостуване на България в София. Шведите пък имат визита на беларусите, приемат Люксембург и в последния си мач ще пътуват до Холандия, което прави шансовете им за директно класиране на Мондиал 2018 в Русия по-скоро илюзорни.

“Швеция се провали срещу България”, пише “DN.sport”, а от “Expressen” допълват: “София не бе мястото за този провал”. “Sydsvenskan” описва поражението в България като “тежко”, “Svenska Dagbladet” и “Helsingborgs Dagblad” излизат със заглавие: “Разочарование в София”, а най-критични и крайни са от “GP”: “Тежка загуба - отписваме първото място”.