Отборът на Панатинайкос се завърна триумфално на европейския баскетболен връх. Гръцкият гранд спечели седмата в историята си титла от Евролигата, след като детронира Реал Мадрид с крайното 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19) в големия финал, проведен в “Юбер Арена” в Берлин. По този начин старши треньорът на “детелините” Ергин Атаман изпълни обещанието си, което даде в четвъртък, а именно - че ще донесе седми трофей на ПАО от най-силния клубен европейски турнир.

По този начин "зелените" си заслужиха първи европейски трофей от 2011-а насам, когато и за последно играха финал в Евролигата. През последните години Панатинайкос потъна в забвение и в нито един сезон не можа да си осигури място поне във Финалната четворка, но благодарение на финансовите средства, които бяха инвестирани в клуба през миналото лято, отборът се сдоби с класни попълнения и закономерно стигна до върха в Европа.

По този начин ПАО излиза еднолично на третото място по брой спечелени трофеи от Евролигата със седем титли. Гърците оставят зад себе си Макаби Тел Авив с шест трофея, докато втори е ЦСКА Москва с осем. Лидер остава Реал Мадрид, който тази вечер можеше да си осигури 12-о отличие от най-силния клубен европейски турнир.