Мъжкият национален отбор по футбол ще домакинства отново в Пловдив днес. Националите ще се изправят срещу Люксембруг от 19:00ч. днес на стадион "Христо Ботев".

Двубоят предизвика отново страхотен интерес от страна на пловдивски фенове на футбола и довечера се очакват 15 000 зрители. На миналия мач на националите срещу Северна Ирландия имаше 14 300 души и това беше най-посетеният мач на националния отбор от последните 5 години насам. 

Активностите за феновете в Пловдив днес започват от 9:00ч., когато ще отвори фен магазина на националите пред стадиона. В 16:00ч. ще има концерт пред стадиона на DJ Dian Solo и дует Expose, както и много изненади за привържениците. Трио Сопрано ще изпълнят националния химн преди началото на двубоя. 

Мачът е исторически, защото за първи път в историята Пловдив ще приеме две поредни срещи на националния отбор. 

В миналия кръг България победи с 1:0 Северна Ирландия в Пловдив с 1:0, а Люксембург загуби у дома от Беларус с 0:1.

Какво заяви треньорът на националите Илиан Илиев: 

Илиан Илиев и Десподов: Пълният стадион ни дава криле, позитивизмът към националите се върнаНационалният отбор играе утре в Пловдив срещу Люксембург

Какво каза треньорът на Люксембург: 

Треньорът на Люксембург: Равенство тук е добър резултат

В класирането България и Беларус поделят първата позиция с по 4 точки, Северна Ирландия е на третото място с 3 точки, а Люксембург 0. 

Контузен за националите е Илия Груев, който ще отсъства месеци. 

Двама са пловдивчаните, които са повикани в състава - Серкан Юсеин и Християн Петров.

Голямата звезда на Люксембург е Леандро Барейро, който през това лято премина в португалския гранд Бенфик след трансфер от немския елитен Майнц 05. В състава е и играчът на ЦСКА - Мика Пинто.

До момента това ще е 16-ят мач между двата отбора. Националите имат 13 победи, а равенствата са две. Националите обаче направиха две равенства с Люксембург в последните си две срещи. Последният мач между двата отбора беше на 20 ноември 2022 - 0:0 в контрола. Последният успех на националите е на 6 септември 2016г. - 4:3 в Световна квалификация. 

Мачът ще бъде предаван на живо по БНТ1 и БНТ3. 

Съдия на мача ще е Давид Шмайц. 

Вероятни състави: 

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Фабиан Нюрнбергер, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Мартин Минчев, Радослав Кирилов, Александър Колев 

Люксембург: Антъни Морис, Елдин Дзогович, Максим Шано, Дирк Карлсон, Лоран Янс, Кристофър Мартенс Перейра, Данел Синани, Матиас Олесен, Леандро Барейро, Флориан Бонер, Едвин Муратович