Феновете на Бейтар Йерусалим се славят като най-големите расисти в Израел. Ултрасите на тима известни под името "La Familia" бяха горди с факта, че в тима им никога не е имало мюсюлмани. Това обаче се промени през 2013-та година, когато в клуба пристигнаха Джабраил Кадиев и Заур Садаев. Играчите, които са чеченски мюсюлмани пристигнаха в тима през зимата на 2013-та година, а това доведе до палежи, заплахи, скандали и освирквания. 

Офисите на клуба бяха изгорени, а играчите бяха обиждани, получаваха заплахи и бяха освирквани при появата си на терена. Садаев дори отбеляза гол, а феновете в знак на протест освиркаха попадението и напуснаха демонстративно стадиона. Лятото двамата напуснаха, защото не издържаха на атмосферата. 

През 2019-та в клуба заигра футболист с името Мохамед Али. Бранителят е родом от Нигер и е християнин, но носи името на легендарния боксьор Мохамед Али. Феновете не бяха никак добре настроени към него заради името му, което е мюсюлманско. Те искаха той да се преименува. Президентът на клуба Муше Хогег заплаши, че ще съди феновете. 

Постепенно обаче Али показа страхотни игри и се превърна в стълб в отбраната на Бейтар. Той изигра 34 двубоя, реализира и попадение за тима и се превърна в любимец на феновете, които вече забравиха за желанието си. Освен всичко друго президентът на клуба Муше Хогег заяви пред CNN, че моментът, който го е развълнувал най-много е когато е видял осем годишен фен на тима да носи фланелка с името на Мохамед Али, нещо което преди само година изглежда немислимо. 

Любопитно е, че Бейтар игра срещу Ботев в Лига Европа през лятото на 2017г. "Канарчетата" направиха 1:1 в Израел, а в Бургас отстраниха евреите след 4:0. Тогава сериозна група от фенове на Бейтар посетиха двубоя, като той премина без инциденти.