Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов даде ексклузивно интервю в ефира на Дарик радио, в което говори за Купата на България, успехите на „канарчетата“, с какво чувство си е тръгнал от Левски, както и за Станислав Генчев и евентуалната му нова роля на „Герена“. Ивелин Попов призна, че Ботев Пловдив ще бъде последният му клуб в забележителната кариерата.

„Благодаря за поздравленията. Емоциите отминаха, радвахме се много, но ни чака сериозна работа занапред. Към днешна дата Ботев Пловдив не е готов за евроучастието си. Предстои ни лятна подготовка, ново попълнения и се надявам да бъдем готови до старта на европейските мачове

„Паснахме си и има химия между мен и Ботев Пловдив. Между мен и публиката също, затова съм много радостен. Ако се върна назад към датата 15 август, когато подписах, имаше условие в договора, че ако попаднем топ 6 или спечелим Купата на България ще ми се удължи договора. Когато подписах контракта, видях, че са махнали тази опция и при определени минути ми се удължава споразумението. Знам кой съм и знаех къде отивам, в какъв клуб и с каква публика. Възнаграждението ми в Ботев Пловдив е по-малко от това, което беше в Левски. Искам това да го уточня“, започна Ивелин Попов.

„Винаги се помни първата Купа, важна за мен е и шампионската титла със Спартак Москва, защото беше след дълго чакане, а Купата с Ботев я поставям на доста специално място. Когато отидох на „Колежа“, обстановката беше много трудна и сложна. Направихме боеспособен отбор, Ботев Пловдив ми беше лична кауза“, каза още той.

На въпрос каква е била причината да напусне Левски, Ивелин Попов заяви: „Двустранен процес беше и тези въпроси може би към собственика и към старши треньора след Станимир Стоилов“.

„Никога не можем да обвиняваме едната страна, вероятно и аз съм сгрешил. Не е нужно един треньор да гледа и да прави всичко на компютър. Излиза се на зеленото килимче и показваш какво можеш. Играем срещу съперници, а не срещу манекени. Играе се на мача, а не на тренировка. Всичко с Левски е минало и аз съм много щастлив“, коментира още Попето.

На въпрос чия е била заслугата да премине в Ботев Пловдив, капитанът на „жълто-черните“ заяви: „Станислав Генчев и спортният директор имаха заслугата за моето пристигане на „Колежа“.

„С Генчев бяхме съотборници бяхме в Литекс, в националния отбор. Познавам Генчев, искрено му желая успехи, защото е съвестен, свестен, знам, че си събира сериозен екип от бивши състезатели на Левски, което ще му помогне“, призна Попов.

„Едва ли Станислав Генчев в Крумовград работи по различен начин, от който е работил в Ботев Пловдив. Понякога правиш едно и също на две места, на едното ти се получава, на другото не. Това е футболът, това е животът“, призна Ивелин Попов.

„За мен основната цел е хубава подготовка със сериозни съперници, защото в Европа всяка грешка се наказва. Трябва да играем сериозни и здрави мачове по време на лагера, за да бъдем готови за Европа. Най-важното нещо е подготовката, както и хубави попълнения. Важно е момчетата да се върнат зареди с пълни сили“, коментира още той.

„Виждам добри млади и талантливи футболисти в Ботев Пловдив, които имат сериозни качества. Треньорът им каза, че играят не защото са млади, а защото са заслужили. Надявам се младите футболисти да играят все повече и повече през следващия сезон, за да изградят добри кариери, да помагат на своя клубен отбор, както и на националния“, заяви халфът.

На въпрос с какви отношения си е тръгнал от Левски, Ивелин Попов заяви: „Не с всички съм запазил добри отношения. През годините съм си извоювал всичко да зависи от мен, а не да съм длъжник. Не съм длъжен на никого. Не съм в добри отношения с всички, но пожелавам успех на всички, с които съм в добри отношения“.

„Категорично – Ботев Пловдив ще бъде последният ми клуб в кариерата“, призна Ивелин Попов.