Втори таксиметров бос бе отведен за разпит в Икономическа полиция, часове след като белезници щракнаха на ръцете на Стефан Балимезов в Кючук Париж. Емил Кондов - Доктора е изведен от от офиса на фирма "Макс 76" в сградата на ДАИ на Сточна гара и качен в един от полицейските бусове, паркирани отпред. След обиск продължил близо 2 часа, полицаите извадиха и 5 чувала с документи, които също бяха качени на полицейския автомобил. 

Как премина акцията - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Името на Кондов, макар и неофициално, се свързва с един от големите превозвачи в града "Макс 76" . Официално фирмата се води собственост  на 30- годишният Николай Николов, който е с криминално досие.   Дружестовото е регистрирано с капитал от 2 лева на 3 юни 2017 г.  и е данъчно задължено лице на 244 автомобила.  Фирмата е регистрирана на бул. „Христо Ботев” 82, в сградата , където са офисите на Държавна агенция „Автомобилна инспекция”. Публична тайна обаче е, че целият бизнес се върти от Емил Кондов, по- известен като Доктора.

"Не знам какво се случва. Аз нямам фирма, не съм укривал данъци" заяви пред репортер на TrafficNews.bg, преди униформените да го отведат Доктора. 

По същото време цивилни ченгета от Икономическа полиция пристигнаха в офиса на "Еко такси". От там също бяха изнесени документи. "Ние не сме превозвач, предоставяме само ефир. Всеки шофьор плаща по 35 лева на седмица ефир. Проверката е във всички таксиметрови фирми. Ние сме изрядни нямаме данъчни задължения", коментира пред репортер на TrafficNews.bg единият от собствениците на "Еко такси" Христо Георгиев. 

Операцията продължава, пред Икономическа полиция продължават да пристигат таксита. Шофьорите представят документи за таксиметрова дейност и дневните обороти от касовите апарати. Получават и призовки, за да се явят на разпит.  

Припомняме, че днес в ранния следобед стартира мащабна акция на Икономическа полиция, НАП и ДАИ. Инспекторите проверяват всички таксиметрови шофьори и фирми превозвачи, като основната цел на операцията е да се установи легално ли се движат колите и данъчно изрядни ли са дружествата.