Паркингът пред Икономическа полиция в Пловдив е окупиран от таксиметрови коли. Десетки шофьори са извикани с призовки в специализираното ведомство на ОД МВР по повод днешната масирана акция, чийто обект е таксиметровият бранш под тепетата.

Пристигайки, водачите на „жълти“ коли усилено си шепнат помежду си, за да обменят информация за случващото се.

„Събират ни от целия град. Има и качулки, друго не знам“, това сподели тичешком един от шофьорите. Стана ясно, че голяма част от водачите на таксита са били спрени и им е била връчена призовка за разпит в Икономическа. 

Според неофициална информация шофьорите трябва да предоставят всички документи за таксиметровата си дейност, както и да предоставят дневни отчети за оборота.

Как премина акцията - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Пред наш репортер повечето привикани таксиметрови шофьори обясниха, че са чисти пред закона. Те заявиха, че си плащат на превозвачите, за да използват лиценза им. Тарифата започва от 10 лева и стига до 40 на месец, а срещу това фирмите „лепкат“ печат.

„Отговорността е на фирмите превозвачи, данъците не ни интересуват“, бяха лаконични водачите.

Припомняме, че по-рано днес бе инициирана мащабна акция на Икономическа полиция, НАП и ДАИ. Инспекторите проверяват всички таксиметрови шофьори и фирми превозвачи, като основната цел на операцията е да се установи легално ли се движат колите и данъчно изрядни ли са дружествата.

Само преди минути в сградата на Икономическа полиция бе доведен с белезници и по-рано арестувания таксиметров бос Стефан Балимезов – Яйцето. Както TrafficNews.bg съобщи, Балимезов бе задържан в офиса на фирмата му „Легия груп“.

Междувременно текат проверки по всички големи таксиметрови стоянки в града, униформени са влезли и в сградата на ДАИ, където се намира офиса на друга голяма таксиметрова фирма.