На всеки свети Валентин интернет се залива от снимки на известни двойки, а след това изчезват до следващия. Но истинската любов не трае само един ден в годината. В рубриката на Traffic News „Великите любовни истории на ХХ век”, всяка седмица ще ви разказваме за една гореща двойка, останала завинаги в историята с пламенната си обич и понякога с главозамайващата си скандалност - алкохол, изневери, опити за самоубийство, мафиотски връзки, разорение, падение, секс, кавги, още секс, предателство и прошка.   

Киното може да изразява абстрактни концепции, може да изкаже неща, за които няма думи, но какво да кажe тогава за живота? Със своите възходи и падения той е в състояние да ни изненада дори когато си мислим, че трудно можем да бъдем изненадани.

Понякога любовта е велика, понякога е ритник в зъбите, а понякога може да бъде повече от малко странна. Връзката между красивата Изабела Роселини и „Царят на странното“, режисьора Дейвид  Линч попада точно в тази трета категория.

Той е режисьорът, направил кариера с абстракция и въображение, белязани с висок процент визионерство, жестокост, шок, причудливост и кръв, автор на култови филми като "Човекът слон", "Синьо кадифе", "Диво сърце", "Изгубената магистрала", "Мълхоланд Драйв" и телевизионната поредица "Туин Пийкс". Тя е дъщерята на друг режисьорски гений - Роберто Роселини и шведската актриса Ингрид Бергман. Бивша манекенка, после актриса, режисьор на особени документални филми за животни и насекоми (спомнете си "Зелено Порно", посветен на тяхната сексуална активност), театрални представления (Link Link Circus), след това отново модел на 60 за Dolce&Gabbana и отново за Lancôme, които след като я искат в продължение на двадесет години, я уволняват, и след това я връщат като официално лице.

Като начало, има сладка история за това как моделът на Lancome и режисьорът за първи път се запознават. Съобщава се, че това е история, която Линч просто обича да разказва. Двамата били представени един на друг в ресторант по време на пауза в процеса на кастинг на скоро култовия хит на Линч, „Blue Velvet“ (1986).

Когато за първи път забеляза Изабела, Линч й каза: „Хей, знаеш ли, може да си дъщеря на Ингрид Бергман. Приятел наблизо го информира: „Ти идиот, тя Е дъщерята на Ингрид Бергман.“

Двамата са красиви и безгрижни, тази любовна история изпълва страниците на вестниците по целия свят, кара хората да обсъждат, да се вълнуват и да мечтаят.

Роселини вече е била дълго време с Мартин Скорсезе и с модела Йонатан Видеман, като и с двамата има брак, но Дейвид Линч, с когото връзката й продължава 5 години, не забравя никога, или поне не напълно - в много от интервютата Роселини споменава режисьора. "Мисля, че той ме обичаше също толкова" - казва тя. "Но, изглежда е било грешка." 

"Инстинктът ми казваше, че сме щастлива двойка, но той обичаше друга жена, а аз нямах никаква представа. Такова нещо никога не бе ми се случвало. Отвъд болката от това, че съм оставена", добавя тя. "Най-трудното беше ясното виждане, че вече не мога да разчитам на интуицията си. За да премина това изпитание, разговарях с други жени, които имат същия опит и минах терапия. Във всеки случай това беше любовта на моя живот."

Те са две "диви сърца" и въпреки възходите и паденията, успяват да покажат, че това, което съществува между тях, дори и с трудности и болка, може да се превърне в нещо друго, в различна форма на любов, различна от преди, но пак близка до истинската и безусловна обич.

По-късно в живота си Роселини размишлява: „Дейвид беше голямата любов на живота ми. След всичко, което се случи, Линч и Роселини са приятели и до ден днешен, които остават на основата на взаимно уважение и възхищение.