Драмата в Парламента около признаването на арменския геноцид продъжава и днес. Валери Симеонов изчете декларация от трибуната на НС, в която изрази възмущението на парламентарната си група от безчовечността и липсата на морала у депутатите от ДПС заради това, че на 24 април напуснаха пленарната зала, когато парламентът почиташе с едноминутно мълчание паметта на убитите арменци по времето на Османската империя. Той заяви, че няма човек, който има капчица съвест и зрънце човечност да не стане на крака. 

Симеонов запита: "Кои сте вие дами и господа от ДПС? Какви сте вие? На кой кумир се кланяте? Кого представлявате?"

И уточни, че те не представляват нито българския народ, нито ЕС, нито турция еи техния народ защото турция в лицето на Орхан Памук, както и на сегашния президент Ердоган са признали арменския геноцид и са поднесли съболезнованията си за това. 

Свалихте маските и се видя озъбеното дивашко лице на ДПС. Видя се,че това е една мафиотска структура, съставена от феодали, каза Симеонов. На това място председателката на парламента Цецка Цачева го прекъсна с настояване да мери думите си. 

Симеонов обаче довърши, че ДПС е мафиотска структура, която живее назад във времето, в мрачното кърваво средновековие и завърши пламенната си реч със заявката, че ПФ ще продължи да се бори ДПС да бъде изтръгнато от властта, защото е вредно за България и заплаха за човечеството.

Още новини следете ТУК 

TrafficNews.bg