"Знам какво означава името ми Сотир, знам, че значи "спасител", но не искам да спекулирам с това. Задавам си въпроса дали успях да спася за тези 2 години себе си и семейството. За този период се решиха много важни казуси, но не мога да реша всичко с магическа пръчка". Това каза пред Би Ти Ви главният прокурор Сотир Цацаров. 

"Страхуваш ли се от Бога, значи се страхуваш от закона, аз се страхувам от Господ", каза обвинител номер 1. Той каза, че му е най-лесно да се оправдае с предшествениците, но не би го направил, така отговори на въпроса защо нашата прокуратура не работи като румънската. "Румънците имат осъдени министри и политици, дай Боже да стигнем и ние това ниво. Главният прокурор не иска власт, иска промени в Наказателния кодекс", каза още Цацаров. 

"Ние живеем в пушилка, всеки ден сядаме на бюрата си след пушилка", каза магистрат номер 1. 

"Не е коректно да коментирам Татяна Дончева, защото не знам от какво качество говори тя, дали като защитник или като политическо лице. Не ме карайте да я коментирам. Не е вярно, че е изплувало името на Делян Пеевски, то винаги е било на повърхността", каза Цацаров. Според него стремежът е всеки да бъде пришит към Пеевски, за да се каже, че това са лошите.  

"Какво трябва да кажа, че Цветан Василев иска да съди държавата и прокуратурата. Ние не трябва да го виним, че е взел такава позиция за защита. Не съм му чел интервюто, което даде, запознах се само с коментарите около него. Там някъде в сейфовете могат да съществуват всички тайни, които Василев е създал или несъществуват", каза прокурорът.

Цацаров каза, че има произнасяне на прокуратурата по сигналите на Цветан Василев за заплахи срещу него. Той заяви, че идната седмица ще има още обвинени по казуса КТБ, но отказа на този етап да дава повече подробности. "Когато това се случи, прокуратурата ще го съобщи на медиите, ние няма да го пазим в тайна", каза Сотир Цацаров. 

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg